fbpx

Azymuth in een nieuw jasje

Wie sampleden Azymuth?

Azymuth old fashioned? Hell no! De bands sound is een genre op zich. Samba Doido, hun eigen mix van jazz, funk en salsa, valt vandaag de dag nog steeds in de smaak bij soundstealers als Flying Lotus, Gramatik, Joey Bada$$ en Madlib (die met bandlid Conti het album Sujino maakte). Beluister de moderne mixes van Azymuth’s oeuvre hieronder.

Gramatik – ‘Ass Kickin’ Bass’

Flying Lotus feat. Andreya Triana & Niki Randa – ‘Colemans Groove’

Flying Lotus – ‘Tree Tunnels 3’

https://youtu.be/bcXX3WjFRU4

Joey Bada$$ feat. Kirk Knight – ‘Amethyst Rockstar’

will.i.am – ‘Big and Chunky’

Daedelus – ‘Femme Fatale’

Dr. Who Dat – ‘Pharaoh’s Dream’

Madvillain (Madlib & MF DOOM) – ‘Monkey Suite’

Bonus: weliswaar geen sample, maar een interpretatie van het werk van de band. Zeer de moeite waard!

Madlib – ‘Interpreta Azymuth’

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 14 December

Michelle David & The True-tones

Op zoek naar de roots van rhythm & blues, R&R en soul, werden muzikanten Onno Smit en Paul Willemsen gegrepen door de pure energie van deze muziek, en besloten ze hun eigen variant te maken. Beide heren, door de wol geverfd met hun bands Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, vonden in de Amerikaanse Michelle David dé zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul.

Thursday 31 October

Elijah Fox

Elijah Fox is een multi-instrumentalist, zanger en producer uit Los Angeles. Hij speelt al 16 jaar piano en studeerde aan het Oberlin Conservatorium. Zijn muziek omvat genres als neo-soul, R&B, lo-fi hiphop, trap en indierock. Hij laat zich inspireren door pianisten als Art Tatum, Ravel, Ahmad Jamal, Scott Storch, Robert Glasper en Erroll Garner en in zijn muziek hoor je jazz vermengd met impressionisme en psychedelische soul. Donderdag 31 oktober staat hij in LantarenVenster!

Thursday 16 May

Mica Millar SOLD OUT

Mica Millar bracht haar debuutalbum ‘Heaven Knows’ uit in juni 2022 en is sindsdien een opvallende ster in de Britse […]