fbpx

A chat with Julia Zahra

In gesprek met Rhodé over haar Spring Residency

Spring is here, en daarmee ook een nieuwe residency voor de BIRDsessions! Deze keer is het de beurt aan Julia Zahra, die tijdens haar residency thema’s meeneemt waarin ze zoekt naar waar zij blij van wordt en wat haar inspireert.

Julia Zahra is een 27-jarige singer-songwriter. In 2013 werd ze winnaar van The Voice Of Holland, ook deed ze mee met Beste Zangers in 2015 en heeft ze al aardig wat songs (waaronder albums en singles) uitgebracht, met als laatste release haar single ‘Who You Wanna Be‘. Tijdens haar residency host Julia de BIRDsessions en geeft ze elke week een optreden met een thema wat dichtbij haar ligt.

Wat vind je ervan dat je werd gevraagd voor de residency?

Ik vind het heel tof dat ik ben gevraagd voor de residency, ik vind het sowieso een mooi concept omdat het voor mijn gevoel mensen heel erg samenbrengt door muziek. Dat is ook altijd mijn doel met muziek; veel met anderen samenwerken en daardoor inspiratie opdoen. Als je kijkt naar het concept van de BIRDsessions is dat ook het enige wat er kan gebeuren. Er zijn allemaal mensen uit verschillende hoeken die samenkomen en het publiek kan mee doen met de sessies als ze mee willen jammen.

Heb je al een concept wat je met ons kan delen voor de residency?

Mijn visie gaat echt om het inspiratie gedeelte van muziek: waarom creëer ik en wat is dat gevoel wanneer je de tijd vergeet tijdens het maken van muziek. Waar komt het vandaan en hoe vind ik dat in verschillende vormen van muziek? Ik ben daar voor deze residency echt ingedoken en ben gaan kijken naar waar ik nou blij van word.

Op het gebied van zang ben ik geïnspireerd door een heleboel artiesten, dus daar zal ik ook 1 sessie aan wijden. Ik ben de afgelopen tijd veel bezig geweest met het ontdekken van mijn roots, daar zal ik ook een sessie aan besteden; veel Afrikaanse muziek en vibes. Ook heb ik een soort spirituele omslag gemaakt in mijn leven, daar hangen ook weer veel stijlen en artiesten aan die met mij resoneren. En dan heb ik nog een sessie die ik besteed aan Little Simz: ik ben super erg geïnspireerd door haar manier van schrijven en de manier van woordplaatsing.

Wat is naar jouw mening één van de beste underrated albumreleases van afgelopen jaar?

Dat vind ik een hele moeilijke vraag! Van wat ik luister, waarvan ik denk ‘dit mag een groter publiek bereiken’, dan denk ik toch Sault en Cleo Sol. Misschien kiezen ze er zelf ook wel een beetje voor om in de schaduw te blijven, maar ik vind dat ze met hun message echt heel veel mensen kunnen inspireren en bereiken. Ik zou het niet per sé underrated willen noemen maar ik gun ze gewoon een grotere stage en publiek.

Hoe is voor jou persoonlijk jouw muziekstijl evolved? Wat zijn dingen die je niet meer doet en dingen die je wel hebt meegenomen in jouw huidige manier van schrijven/zingen?

Leuke vraag! Er is sowieso heel veel veranderd. Ik ben begonnen in de commerciële hoek met tv-programma’s, ik wist toen gewoon dat ik het heel leuk vond om muziek te maken. Ik was nog helemaal niet echt bezig met schrijven en de vraag: ‘wie wil ik zijn als artiest?’. Ik denk dat ik daar wel erg in ben gegroeid de laatste tijd en daar veel nieuwsgieriger naar geworden ben. Wat komt er nou uit mij als ik dicht bij mezelf blijf en als ik gewoon maak om het maken en niet om mensen te bereiken? Ik denk dat mijn focus daar veel meer op is gaan liggen en dat dat de grootste verandering is geweest. Ik denk dat je dat ook wel terug hoort in mijn muziek, ik probeer veel uit en experimenteer ook meer. Ik wil er gewoon achter komen waar ik blij van word, in plaats van bezig zijn met wat het beste werkt en het beste zal aanslaan bij publiek.


… Langskomen?

Block dan de volgende (gratis) woensdagavonden. En vergeet je instrumenten niet!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 04 May

Tourist

Tourist is niet zomaar een DJ, producer en songwriter. Deze man weet hoe hij emoties over brengt met zijn muziek […]

Wednesday 28 February

BnnyHunna

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!

Saturday 24 February

Frankie Stew and Harvey Gunn

Zaterdag 24 februari, it’s happening! Frankie Stew en Harvey Gunn rocken BIRD met hun dope hip-hop vibes en electronic beats.