fbpx

BIRDFEST 2024

at ANNABEL, BIRD en MONO

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO.

Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Klik hier voor meer info & tickets

We zijn erg trots om het optreden van Mulatu Astatke aan te kondigen, de pionier van Ethio-jazz. Met zijn unieke mix van traditionele Ethiopische muziek, jazz en latin invloeden, zal Astatke het publiek hypnotiseren en meenemen op een muzikale reis door zijn fascinerende wereld van klanken en ritmes.

Carista, de dynamische Utrechtse DJ met Surinaamse roots, brengt haar kenmerkende stijl van house, soul en techno naar het festival. Haar energieke sets zijn een garantie voor een onvergetelijke danservaring die de nacht in vuur en vlam zet.

Daarnaast zal Moor Mother, de Amerikaanse dichteres en muzikant, haar krachtige en emotionele mix van spoken word, free jazz en noise presenteren. Haar optredens zijn diepgaand en meeslepend, en belichten belangrijke sociale en politieke thema’s.

De soulvolle klanken van Thee Sinseers & The Altons brengen een moderne twist aan de klassieke soul. Deze band staat bekend om hun authentieke geluid en hun vermogen om het publiek te raken met tijdloze melodieën.

Opkomende artiesten zoals Rolrolrol, corto.alto en August Charles zorgen voor een frisse wind op het festival. Rolrolrol, het nieuwe project van Jameszoo en Niels Broos, verrast met hun experimentele beats, terwijl corto.alto de grenzen verlegt met zijn fusie van elektronische en akoestische muziek. August Charles brengt zijn soulvolle stem en indringende teksten ten gehore, waarmee hij het publiek weet te raken.

BIRDfest 2024 werkt ook intensief samen met The Nest, een initiatief gericht op het stimuleren van lokale talenten. In de nieuwe muzikale broeinest van BIRD ondergaan aanstormende talenten zeven dagen lang een muzikale reis waarin ze ideeën en visies uitwisselen, aan hun artistieke richting werken (ook samen met mentoren) en muziek maken. Het resultaat van hun werk wordt tentoongesteld op BIRDfest, door onze partners North Sea Round Town en Super-Sonic Jazz, en sinds twee jaar op het Open Podium van het North Sea Jazz Festival.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een muzikaal avontuur dat het beste van de wereld naar Rotterdam brengt. Tickets zijn nu verkrijgbaar via de officiële website van BIRDfest. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard!

Voor meer informatie, interviews of persaccreditaties, neem contact op met:

BIRDfest
Email: pers@birdfest-rotterdam.nl

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 13 November

Braxton Cook

Braxton Cook is een Emmy Award-winnende artiest en een van de meest opwindende opkomende stemmen in de hedendaagse jazz. Hij groeide op in Silver Spring, Maryland, en werd in 2013 halvefinalist in de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. In 2015 studeerde hij af aan The Juilliard School in jazzcompositie. Tijdens zijn studie toerde hij met Grammy-genomineerde trompettist Christian Scott en werd een vast lid van zijn band. Daarnaast heeft hij opgetreden met de Christian McBride Big Band, Jon Batiste en Marquis Hill. Fader Magazine noemde hem in 2017 een “Jazz Marvel” en “Jazz Prodigy.” Ebony Magazine vermeldde hem in 2018 als een van de Top Vijf Jazzartiesten om in de gaten te houden. Braxton heeft zes projecten uitgebracht, waaronder zijn debuut-EP Sketch (2014) en zijn meest recente album Who Are You When No One Is Watching (2023).

Friday 09 August

LOVE AFFAIR: PRINCE VS MICHAEL

Zaterdag 09 augustus: His Royal Badness vs the King of Pop, Purple Rain vs Thriller, Prince vs Michael!

Thursday 21 November

YĪN YĪN

Global psych rockers YĪN YĪN zitten op de top van hun kunnen en nemen je mee naar onbekend terrein! Op […]