fbpx

Saturday 02 November

Thee Sinseers & The Altons

BIRDFEST 2024

Start

16:00 – 23:30 – Live Acts, 23:00 – 04:00 – Clubprogramma

Ticket prices

Super Early BIRD - €22
Early BIRD - €30
Regular BIRD - €35

Tickets

Genre

Tell your friends

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO. Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Zaterdag 02 november brengen Thee Sinseers & The Altons een flinke dosis soul naar BIRDfest!

Deze band is pure magie, geworteld in de straten van East Los Angeles. Als je een shot van vintage soul wilt, vermengd met die onmiskenbare lowrider vibe, dan is dit jouw groep.Het hart en de ziel van Thee Sinseers worden gevormd door Joey Quinones, de charismatische frontman die de leiding heeft en de boel op gang brengt met zijn bedwelmende stem en bedrevenheid op de toetsen. Met een mix van liefdesliedjes doordrenkt met reverb, langzame grooves die je uitnodigen om te cruisen, en een algehele sfeer die gewoon lekker aanvoelt, nemen ze je mee op een rit door de tijd, terug naar de gloriedagen van de soulmuziek. Maar wat deze groep echt speciaal maakt, is hun vermogen om die vintage geluiden te combineren met een moderne twist. Het is alsof ze een brug slaan tussen het verleden en het heden, met een geluid dat zowel tijdloos als fris aanvoelt. Met een getalenteerde line-up die bestaat uit Adriana Flores, Christopher Manjarrez, Francisco Floreson, Bryan Ponce, Luis Carpio, Eric Johnson, Steve Surman, en Jose Luis Jimenez, brengen Thee Sinseers een energieke mix van soul, R&B en doo-wop die je gewoon niet kunt weerstaan. Dus als je op zoek bent naar muziek die je ziel raakt en je hart doet zingen, dan is Thee Sinseers de band voor jou!

The Altons (deel van Thee Sinseers) zijn een muziekgroep die is geworteld in de rijke tradities van soul, rhythm and blues en latin grooves. Gevestigd in Los Angeles, brengen ze een onweerstaanbare mix van energieke melodieën en meeslepende teksten die rechtstreeks uit het hart komen. Met een dynamische sound en een aanstekelijke vibe weten ze moeiteloos de luisteraars te betoveren en mee te nemen op een muzikale reis. Hun muziek is doordrenkt van passie en authenticiteit, en hun optredens staan garant voor een onvergetelijke ervaring vol soulvolle klanken en ritmische beats. Met hun unieke stijl en charisma weten The Altons keer op keer te imponeren en een blijvende indruk achter te laten op het publiek.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.

Saturday 29 June

Blue Grass Country Soul Night 

Zaterdag 29 juni is BIRD dé plek om te zijn na een bezoek aan het Rotterdam Bluegrass Festival op het Noordplein of de New Orleans Soul Food Night in BIRD. Die nacht organiseert BIRD in samenwerking met het Rotterdam Bluegrass Festival een afterparty met optredens van de topartiesten van het vermaarde Rotterdamse bluegrassfestival. Na afloop van de festivalzaterdag barst het jamfeest los onder leiding van de fenomenale Amerikaanse headliner van het Rotterdam Bluegrass Festival (die we nog even geheimhouden), en transformeert het podium van BIRD in één grote bluegrass soul jamsessie. Je kunt tot in de vroege uurtjes je beste bluegrass en soul dansmoves laten zien op de dansvloer, onder muzikale leiding van DJ Dandy Dave en zijn platenkoffers vol country- en soulknallers.

Voor slechts € 25,- krijg je toegang tot zowel het festival op het Noordplein (een dagkaart voor zaterdag 29 juni) als deze speciale afterparty in BIRD. De muziek gaat door tot 4:00 uur ’s ochtends, wanneer twee levendige scenes samensmelten tot één zinderende afterparty. Laat je verrassen door onverwachte samenwerkingen en beleef een ultieme bluegrass en soul ervaring tijdens deze nu al legendarische avond. Een ervaring die je absoluut niet mag missen!