fbpx

Saturday 02 November

August Charles

BIRDFEST 2024

Start

16:00 – 23:30 – Live Acts, 23:00 – 04:00 – Clubprogramma

Ticket prices

Super Early BIRD - €22
Early BIRD - €30
Regular BIRD - €35

Tickets

Genre

Tell your friends

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO. Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Zaterdag 02 november kan je genieten van de geweldig soulvolle August Charles.

Geboren in Ndola, Zambia en opgegroeid in het Verenigd Koninkrijk, groeide August op tussen twee werelden die niet meer van elkaar konden verschillen. Beïnvloed door de muziek van Frank Ocean, Leon Bridges, Sampha en King Krule, begon hij op 12-jarige leeftijd zijn vocale vaardigheden te verkennen als lid van een koor op een middelbare school in Doncaster.

August Charles’ muzikale vocabulaire omvat soul, R&B, indiepop en jazz. De weemoedigheid van zijn stem voert de luisteraar mee naar de sereniteit van exploratie en emotionele diepzee-duiken. Meer recentelijk werd August Charles genoemd als een van de opkomende artiesten om in de gaten te houden door BBC Introducing, wat leidde tot optredens op BBC Radio 1 & Jazz FM. De singer-songwriter trad op tijdens Tramlines 2021 en ondersteunde artiesten zoals Richard Spaven, terwijl zijn nieuwste single “Blessed” werd gepromoot op verschillende Spotify-afspeellijsten zoals Alternative R&B, my life is a movie, Lowkey en vele anderen.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.

Saturday 29 June

Blue Grass Country Soul Night 

Zaterdag 29 juni is BIRD dé plek om te zijn na een bezoek aan het Rotterdam Bluegrass Festival op het Noordplein of de New Orleans Soul Food Night in BIRD. Die nacht organiseert BIRD in samenwerking met het Rotterdam Bluegrass Festival een afterparty met optredens van de topartiesten van het vermaarde Rotterdamse bluegrassfestival. Na afloop van de festivalzaterdag barst het jamfeest los onder leiding van de fenomenale Amerikaanse headliner van het Rotterdam Bluegrass Festival (die we nog even geheimhouden), en transformeert het podium van BIRD in één grote bluegrass soul jamsessie. Je kunt tot in de vroege uurtjes je beste bluegrass en soul dansmoves laten zien op de dansvloer, onder muzikale leiding van DJ Dandy Dave en zijn platenkoffers vol country- en soulknallers.

Voor slechts € 25,- krijg je toegang tot zowel het festival op het Noordplein (een dagkaart voor zaterdag 29 juni) als deze speciale afterparty in BIRD. De muziek gaat door tot 4:00 uur ’s ochtends, wanneer twee levendige scenes samensmelten tot één zinderende afterparty. Laat je verrassen door onverwachte samenwerkingen en beleef een ultieme bluegrass en soul ervaring tijdens deze nu al legendarische avond. Een ervaring die je absoluut niet mag missen!

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.