fbpx

Friday 01 November

corto.alto

BIRDFEST 2024

Start

16:00 – 23:30 – Live Acts, 23:00 – 04:00 – Clubprogramma

Ticket prices

Super Early BIRD - €22
Early BIRD - €30
Regular BIRD - €35

Tickets

Genre

Tell your friends

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO. Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Ga vrijdag 01 november mee op een muzikale reis met corto.alto, de buitengewone multi-instrumentalist.

De snel opkomende Schotse componist, producer en multi-instrumentalist corto.alto wordt omschreven als een traditionele jazzliefhebber die is opgegroeid in het tijdperk van het internet. Onder de artiestennaam van de in Glasgow gevestigde Liam Shortall, brengt corto.alto een frisse kijk op een bedwelmende mix van intuïtieve improvisatie, elektronische productie, broken beat bounce en baszware dub. Zijn debuutalbum ‘Bad With Names’, dat uitkomt in oktober 2024, is eerlijk en iconoclastisch en daagt de grenzen van de hedendaagse jazz uit. “De titel Bad With Names komt voort uit het gevoel dat je in de gekte van alles het vermogen om te onthouden verliest, of in ieder geval de illusie daarvan.”

Aangeprezen door Gilles Peterson, Jamie Cullum, BBC 6 Music, KCRW, Jazzwise, Fip radio in Frankrijk en RRR in Australië, evenals de redactionele teams van Spotify, Apple Music en Bandcamp, zegt Shortall dat ‘Bad With Names’ gaat over “jezelf vergeven” en thema’s van verkwiste jeugd, het verstrijken van de tijd en versnellende nieuwscyclus. De zomer van 2023 zag corto.alto optreden op Glastonbury, Love Supreme en de Jamboree Jazz Club in Barcelona, gevolgd door een uitverkochte tour door het VK ter promotie van zijn debuutalbum, met onder andere uitverkochte shows in de London Jazz Cafe en Glasgow QMU. corto.alto staat trots, draagt de fakkel voor Glasgow en is klaar om het regelboek aan flarden te scheuren in het proces.

“Forward-thinking and exciting, Bad With Names marks a new high point for Jazz in Scotland.” 5/5 – The Skinny

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.

Thursday 04 July

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Dit jaar viert Blue Note zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!