fbpx

Saturday 02 November

Moor Mother

BIRDFEST 2024

Start

16:00 – 23:30 – Live Acts, 23:00 – 04:00 – Clubprogramma

Ticket prices

Super Early BIRD - €22
Early BIRD - €30
Regular BIRD - €35

Tickets

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO. Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Zaterdag 02 november kan je genieten van Moor Mother, een geprezen dichteres, muzikante en visuele artieste die diverse muziekgenres integreert, zoals free jazz, elektronische muziek en klassieke muziek.

Door het samenvoegen van archiefcomposities, veldopnames en door haar gemaakte collages, creëert ze geluidsscenario’s – of “geluidskaarten” – die door begraven verhalen reizen. Op deze manier probeert ze “de vrijheid van keuze en de emancipatie van Afro-Amerikaanse gemeenschappen te inspireren.” Onder de artiestennaam Moor Mother heeft ze acht albums uitgebracht, waaronder The Great Bailout (2024) en Jazz Codes (2022). Ze is mede-leider van het free jazz-collectief Irreversible Entanglements en, samen met Rasheedah Phillips, vormt ze de helft van het collectief Black Quantum Futurism, dat nieuwe manieren onderzoekt om de werkelijkheid te veranderen door middel van kunst, schrijven, muziek en performance. Naast muzikant is Ayewa docent compositie aan de USC Thornton School of Music en heeft talrijke onderscheidingen ontvangen, waaronder de Leeway Transformation Award in 2016, de Kitchen Inaugural Emerging Artist Award in 2018 en de German Jazz Prize als Internationale Artiest van het Jaar in 2023. Haar werken zijn gepresenteerd in het Guggenheim Museum, het Metropolitan Museum of Art en Carnegie Hall in New York, op Documenta 15 in Kassel, Duitsland, op het Berlin Jazz Festival, eveneens in Duitsland, in het Barbican in Londen en op andere locaties. Kortom, deze vrouw ademt art. Haar concert belooft een onvergetelijke show te worden, dus mis het niet!

“Mijn werk is diep geworteld in het concept dat geluidsexperimenten en -exploraties middelen zijn om de vrijheid van keuze te ervaren en om zichzelf en de wereld te helen,”

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Wednesday 10 July

The NEST vol. 3 Reunion

Remember The Nest vol. 3? In BIRDs sonische broeinest initiatief joinen upcoming talenten hun forces. Nu zijn ze terug voor een BIRDsession!

Friday 12 July

Boogieball

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen jouw favoriete artiesten in BIRD om te jammen of om voor een avond dj te spelen. Zet het weekend van 12 en 13 juli dikgedrukt in je agenda; it’s going down!