fbpx

Binkbeats over The Nest vol. 2!

Tijdens The Nest vol. 2 komen vier upcoming talenten 5 dagen lang samen om hun muzikale krachten te bundelen, ideeën uit te wisselen en muziek te maken. Op donderdag 27 oktober hoor je hun eerste try-out (i.s.m. North Sea Round Town) en hierna volgt een optreden tijdens BIRDfest. Op één van de dagen werden zij begeleid door Binkbeats, een percussionist / producer uit Nederland die een naam voor zichzelf in de scene heeft opgebouwd en mede bekend is geworden door zijn Beats Unraveled series.

Wat brengt jou hier in The Nest?

Ik ben hier gevraagd omdat de spelers mij hebben gekozen als een van de mensen die ze willen uitnodigen om hun te mentoren. Ze hebben nu al drie dagen gerepeteerd en enkele nummers gemaakt. Ik heb vandaag met hen aan die nummers gewerkt. Eerst speelden ze de nummers voor mij en spraken we er in het algemeen over, zoals hoe ze naar de nummers of de muziek en instrumenten keken en daarna gingen we nummer voor nummer langs om ze te analyseren.

Wat was jouw doel tijdens het mentoren?

Wat ik probeerde te doen is om bepaalde aspecten van het nummer meer zichtbaar te maken voor hen. Het zijn allemaal geweldige muzikanten maar ze waren tijdens het spelen erg druk met hun eigen deel. Mijn doel was om het geheel vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken, te kijken waar de focus zou moeten liggen, hoe we de nummers kunnen verbeteren en wat we kunnen doen om dat te bereiken.

Wat vind je van het initiatief van The Nest?

Oh, dit is geweldig, ik denk dat er veel van dit soort plekken zouden moeten zijn waar mensen kunnen experimenteren en leren. Ik denk dat deze muzikanten bijna allemaal afgestudeerd zijn dus dan blijft het erna bij jamsessies, maar je kunt nooit echt over muziek praten in jamsessies. Het is gewoon spelen en je moet leren van het oefenen. En zoals ik al zei, het is heel erg vanuit het perspectief van de muzikant, terwijl ik het meer vanuit het perspectief van de producent bekijk. Dus kijken naar het nummer in zijn geheel in plaats van in het moment zijn en gewoon spelen. Wat ook prima is, maar het is gewoon een andere manier van kijken. Dus alles wat hen meer ervaring geeft buiten de schoolomgeving, vind ik goed. Dus dit is een geweldig initiatief.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 05 April

Benny sings

Benny Sings

Sold-out shows in Parijs, New York, Londen en Tokyo. Next stop: Rotterdam! Amsterdam-based beat-guru en songwriter Benny Sings staat woensdag 05 april in Maassilo. Benny bouwt al jaren aan zijn eigen muzikale universum waarin waarin soul, jazz, pop, hiphop en R&B op organische wijze samensmelten.

Saturday 27 May

Surprise Chef

Op zaterdag 27 mei staat Surprise Chef, de vijfkoppige band met een cinematisch funk & soulgeluid op het podium in BIRD!

Thursday 18 May

Zuco 103

Grensverleggend, verassend en vernieuwend: Zuco 103 knows how to surprise their listeners! De Nederlandse band werd in 1990 gevormd door […]