fbpx

In gesprek met Thomas Bakker

Bij “In gesprek met” lees je een interview met een van onze werknemers, deze keer was Thomas aan de beurt. Hij is werkzaam als allround manager bij BIRD en ons kleine zusje Mavis.

Wie ben je en hoe ben je bij BIRD terechtgekomen?

Hai, ik ben dus Thomas, 23 jaar oud en werk bij BIRD en ons kleine zusje Mavis als manager en daarnaast studeer ik Beleid en management gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit.

Ik ben via een van mijn beste vrienden bij BIRD gekomen toen ik 16  jaar oud was, zijn ouders zijn de eigenaren en ik kwam al wel eens over de vloer bij hen thuis. Toen we voor zijn verjaardag zaten te eten in BIRD vroeg ik aan hem of hij wist of ze nog mensen zochten, een van zijn ouders zei dat ik gewoon moest solliciteren en dat we wel zouden kijken hoe en wat, en sindsdien ben ik hier eigenlijk, nu al 7 jaar. Ik ben als afwasser en barback begonnen en gaandeweg kon en mocht ik steeds meer en zie je mij nu elk weekend aan het werk in de club van BIRD. 

Wat betekent BIRD voor jou?

BIRD is voor mij echt een tweede thuis en een plek vol gezelligheid. BIRD is een plek waar iedereen welkom is en waar je ongeacht kleur, kleding of identiteit naar binnen mag en met open armen ontvangen wordt.

BIRD is ook een plek van ontwikkeling, ten eerste blijft het bedrijf zich door ontwikkelen door de inspanning van de eigenaren, nieuw licht, nieuw geluid, nieuwe bar noem maar op! Ook is het een plek van talentontwikkeling en nieuwe artiesten een kans geven en een podium bieden. 

En als laatst is het een plek van persoonlijke ontwikkeling, een van de ideeën binnen BIRD is dat als je hier komt werken, je altijd beter weg moet gaan dan dat je binnen bent gekomen. We proberen iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden, of in ieder geval een beter versie van zichzelf. 

Kort versie: BIRD is een warme plek waar ik mij echt thuis voel. 

Wat is een bijzondere herinnering bij BIRD?

Poeh, waar te beginnen. Mos Def die kwam eten in het restaurant op een willekeurige dinsdag, hij kwam ineens binnenlopen erg incognito en wij waren allemaal een beetje van ons à propos hahaha. Of Usher die tijdens Boogieball, de officiële afterparty van North Sea Jazz die wij elk jaar hosten, langskwam om te feesten en dus ineens aan de deur stond. Van Slowthai die met een tourbus bijna net zo groot als BIRD een show kwam doen in zaal voor 300 man en heel de tent (figuurlijk) afbrak. Bijzondere herinneringen in BIRD heb ik eigenlijk in overvloed.

Wie is je favoriete artiest die ooit in BIRD heeft gestaan?

Het is moeilijk om te kiezen omdat er zo veel concerten zijn elk jaar, maar ik denk dat mijn favoriete artiest die in BIRD heeft opgetreden Sophia Habib is. De show die zij neerzet is ontzettend goed, van outfit tot lichtplan dat klopt helemaal. Het sluit geweldig aan bij haar muziek waarmee ze mensen weet te bewegen, te laten huilen, te laten glimlachen en geeft ze ook een kijkje achter de schermen van de muziekindustrie, aspecten die aangekaart zouden moeten worden en komt zij op voor vrouwen in de industrie, een boegbeeld voor de nieuwe generatie muzikanten! 

Tot slot, wat is jouw favoriete dish op de kaart en welke is het proeven waard? 

Van de gerechten die nu op de kaart staan, zijn de birria taco’s mijn favoriet! Heerlijk comfort food en iets wat je echt kan blijven eten.

En wat zeker het proeven waard is zijn altijd vis en vlees van de week, zoals de naam suggereert veranderen deze wekelijks maar zijn altijd de ster van de menukaart, elke week heerlijk, een mooi opgemaakt bord en een geweldige combinatie van smaken! 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 02 November

Karen Nyame KG

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]

Saturday 02 November

corto.alto

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]

Wednesday 18 September

Baby Rose

Baby Rose maakt helende muziek voor de doellozen en gebroken harten. De genomineerde zangeres/liedjesschrijver en producer heeft van nature een uniek rijke stem die zich perfect leent voor haar krachtige, rokerige ballads waarin verloren liefdes en gebroken toekomsten worden betreurd. “Ik maak muziek om mezelf door dingen heen te helpen,” zegt ze. De indringende eerlijkheid en kwetsbaarheid die ze in haar teksten brengt, helpt op haar beurt anderen om hun gevoelens te verwerken en een plek van heling te vinden. Voor Rose is het een voortdurende reis. “Als ik iets achter ga laten, is het mensen terugbrengen naar zichzelf,” zegt ze. “Terwijl ik zelf terugkom bij mezelf, is het een voortdurende reset: Onthoud wie je bent, onthoud wie je wilt zijn.”