fbpx

Friday 10 November 2023

LantarenVenster, Rotown, Motel Mozaique & BIRD presenteren:

Sammy Rae & The Friends

support: Kymara

Start

20:00 (19:00 doors)

Ticket prices

€24,- (pre-sale)

Tickets

Sammy Rae & The Friends zijn echt een band die je niet mag missen! Dit collectief van selfproclaimed dromers en kunstenaars staan bekend om hun energieke, krachtige en ongetemde optredens weten ze keer op keer uitverkochte zalen te laten dansen. Dus, let’s party met Sammy Rae & The Friends op vrijdag 10 november in LantarenVenster!

Onder leiding van de getalenteerde singer-songwriter Sammy Rae, straalt de groep op het podium met hun unieke samenspel en hartverwarmende chemie. Deze muzikale familie onderscheidt zich door hun indrukwekkende virtuositeit en adembenemende vocale prestaties. Hun sound is een rijke mix van Sammy’s invloeden, met roots in classic rock, folk en funk, verrijkt met vleugjes soul en jazz.

Along the way hebben Sammy Rae & The Friends met een heleboel getalenteerde artiesten en producers gewerkt. Zo hebben ze bijvoorbeeld het podium gedeeld met artiesten als Cory Henry, Emily King en Tank and the Bangas. Hun eerste ep, The Good Life, kwam uit in 2018 en kreeg meteen positive reacties van critici en muziekliefhebbers. Met catchy tunes zoals ‘Jackie Onassis‘ en ‘The Feeling‘ kregen de luisteraars een eerste indruk van de unieke sound van de band. Hun nieuwste single ‘Closer To You‘ komt net nu de band zich klaarmaakt voor optredens deze zomer op SummerStage New York en Bonnaroo Music & Arts Festival, en daarna een wereldtournee in het najaar van 2023. 

Kymara

De geboren Nederlandse zangeres en songwriter Kymara begon haar muziekcarrière in Engeland. Met haar soulvolle stem en innemende, emotionele teksten creëert ze een betoverende sfeer. Haar nummers zijn een mix van Nina Simone’s storytelling, de soul van D’Angelo en de rauwheid van Janis Joplin.

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

View agenda

Have A Look At This

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Maak je op voor een onvergetelijke avond wanneer de legendarische DJ Marcellus Pittman de dansvloer van BIRD overneemt op vrijdag 6 mei! Pittman staat bekend om zijn unieke mixvaardigheden en aanstekelijke energie, waarmee hij house, techno, disco en funk naadloos combineert tot een onweerstaanbare sonische ervaring. Met optredens in vooraanstaande clubs over de hele wereld zoals Berghain (Berlijn) en Pigalle (Parijs), weet hij moeiteloos het publiek naar een andere dimensie te brengen. Mis deze kans niet om deze grootmeester uit Detroit aan het werk te zien en de hele nacht door te dansen op zijn opzwepende DJ set.
Support: Playing with Knives
De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Playing with Knives, een ware underground expert uit Londen. Met optredens bij Boiler Room en gedeelde podia met grootheden als Madlib, Theo Parrish en Lil Louis, staat ze garant voor een avond vol pure muzikale extase! Mis het niet en koop nu je tickets!

Wednesday 08 May

NICK ADEMA’S URBAN CHAOS

Onder leiding van de Canadese trombonist Nick Adema daagt deze Amsterdamse groep de realiteit van het stadse bestaan uit. Uiteraard met niets minder dan jazzmuziek. Deze ‘Urban Chaos’ uit zich in een frenzy van melodische en ritmische vraagstukken. Hun visie en gevoel voor jazz die wordt gevoed door de hedendaagse scene van creatieve muziek creëert hun originele sound.

Thursday 09 May

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: […]