fbpx

Wednesday 12 April 2023

Michael Mayo

Start

20:30 ( doors 20:00)

Ticket prices

€22,50 (pre-sale) / €23,- (door)

Tickets

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. En dat is niet voor niets: deze 28-jarige prodigy componeert solonummers die soms wel tot 250 lagen vocals bevatten en mengt gemakkelijk aspecten van allerlei verschillende genres muziek met elkaar. Op woensdag 12 april staat hij in BIRD!

Als begaafd kind van twee “first-call” L.A. sessiemuzikanten, is hij letterlijk in het vak geboren en heeft hij in zijn jeugd de kans gehad om te leren van de grootste muzikale artiesten van de 20e eeuw, allemaal vrienden van de familie. Zijn vader, Scott Mayo, was saxofonist bij Earth, Wind & Fire en zijn moeder, Valerie Pinkston, is achtergrondzangeres bij Diana Ross. Ook zong ze bij Beyoncé en Whitney Houston. Mayo groeide op in Los Angeles. Hij werd als een van drie vocalisten uitverkoren om te studeren aan het prestigieuze Thelonious Monk Institute, waar hij les kreeg van Herbie Hancock en Wayne Shorter. Inmiddels is hij een ervaren performer met als hoogtepunten optredens in het Witte Huis en op het Monterey Jazz Festival. Ook heeft hij samengewerkt met onder meer Jacob Collier, Kneebody, Gretchen Parlato en Becca Stevens. Sinds vijf jaar woont Michael Mayo in New York, waar hij in 2021 zijn debuutalbum Bones opnam met producer Eli Wolf (bekend van Norah Jones, Al Green en The Roots).

Vergelijkbare artiesten:

Jacob Collier, Hiatus Kaiyote, Nate Smith, Gregory Porter, José James

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD en LantarenVenster.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 01 May

Terrance Green

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van […]

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Maak je op voor een onvergetelijke avond wanneer de legendarische DJ Marcellus Pittman de dansvloer van BIRD overneemt op vrijdag 6 mei! Pittman staat bekend om zijn unieke mixvaardigheden en aanstekelijke energie, waarmee hij house, techno, disco en funk naadloos combineert tot een onweerstaanbare sonische ervaring. Met optredens in vooraanstaande clubs over de hele wereld zoals Berghain (Berlijn) en Pigalle (Parijs), weet hij moeiteloos het publiek naar een andere dimensie te brengen. Mis deze kans niet om deze grootmeester uit Detroit aan het werk te zien en de hele nacht door te dansen op zijn opzwepende DJ set.
Support: Playing with Knives
De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Playing with Knives, een ware underground expert uit Londen. Met optredens bij Boiler Room en gedeelde podia met grootheden als Madlib, Theo Parrish en Lil Louis, staat ze garant voor een avond vol pure muzikale extase! Mis het niet en koop nu je tickets!

Wednesday 08 May

NICK ADEMA’S URBAN CHAOS

Onder leiding van de Canadese trombonist Nick Adema daagt deze Amsterdamse groep de realiteit van het stadse bestaan uit. Uiteraard met niets minder dan jazzmuziek. Deze ‘Urban Chaos’ uit zich in een frenzy van melodische en ritmische vraagstukken. Hun visie en gevoel voor jazz die wordt gevoed door de hedendaagse scene van creatieve muziek creëert hun originele sound.