fbpx

Monday 24 October 2022

Sold Out

cancelled

Sampa The Great

cancelled

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Message from Sampa The Great “EU FAMILY! 🙏🏾❤️

Its been an overwhelming year!

My band and I have been touring nonstop since March.
I have decided to take a break this month to rest and reconvene with shows at the end of November.
Tour exhaustion is a real issue, especially for independent artists like me who are taking even greater financial risks when touring in this new world.

My team are working to reschedule the forthcoming European shows to a later date. The ticketing companies will be in touch with further details once we’ve finalised them.

Huge Love for now and see you again soon! 🙏🏾❤️”

Sampa Tembi heeft niet voor niets The Great achter haar naam staan. De artiest maakte de afgelopen jaren indruk met haar krachtige mix van hiphop, neo-soul, R&B en funk, prijswinnende albums als Birds and the BEE9 en The Return en shutdowns op o.a. Coachella, AFROPUNK en Glastonbury (to name a few). Maandag 24 oktober presenteert de Zambian-born mc haar nieuwe album As Above. So Below tijdens een intieme show in BIRD. 

Tijdens de pandemie verhuisde Sampa naar haar geboorteland, Zambia. Hier dompelde ze zich onder in de lokale muziekcultuur en kwam ze in contact met Zamrock; een genre dat traditionele Zambiaanse muziek combineert met psychedelische rock, garage rock, blues and funk. Haar nieuwe album As Above. So Below (dat op 9 september verschijnt) is het resultaat van deze periode; een bevrijdende ontdekkingsreis en creatieve herontdekking. Minstens zo indrukwekkend als het verhaal achter As Above. So Below zijn de features: o.a. Denzel Curry, Angélique Kidjo, Joey Bada$$ en Kojey Radical dragen bij aan het album. De eerste singles ‘Never Forget‘ en ‘Lane‘ (met Denzel Curry) check je hier.

View agenda

Have A Look At This

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Maak je op voor een onvergetelijke avond wanneer de legendarische DJ Marcellus Pittman de dansvloer van BIRD overneemt op vrijdag 6 mei! Pittman staat bekend om zijn unieke mixvaardigheden en aanstekelijke energie, waarmee hij house, techno, disco en funk naadloos combineert tot een onweerstaanbare sonische ervaring. Met optredens in vooraanstaande clubs over de hele wereld zoals Berghain (Berlijn) en Pigalle (Parijs), weet hij moeiteloos het publiek naar een andere dimensie te brengen. Mis deze kans niet om deze grootmeester uit Detroit aan het werk te zien en de hele nacht door te dansen op zijn opzwepende DJ set.
Support: Playing with Knives
De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Playing with Knives, een ware underground expert uit Londen. Met optredens bij Boiler Room en gedeelde podia met grootheden als Madlib, Theo Parrish en Lil Louis, staat ze garant voor een avond vol pure muzikale extase! Mis het niet en koop nu je tickets!

Thursday 09 May

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: […]

Tuesday 14 May

Lady Wray

Ze heeft het charisma van een lid van de Jackson 5-familie, maar ook dezelfde vocale kwaliteiten als icoon Aretha Franklin. Dinsdag 14 mei komt de one and only Lady Wray naar BIRD!