fbpx

Thursday 03 November 2022

Neal Francis

support: Matsu Fox

Start

20:15 (doors: 19:45)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Put on your dancing shoes! Piano-prodigy Neal Francis brengt donderdag 03 november zijn ongekende New Orleans-ritmes, rock-‘n-roll en old-school-R&B-maar-in-een-nieuw-jasje-feel sounds naar BIRD!

De Chicago-based zanger ontwikkelde op een jonge leeftijd al liefde voor de boogiewoogie piano. Op zijn 18e was Neal al aan het touren met de zoon van Muddy Waters en trad hij op als pianist voor andere prominente blues-artiesten. Van 2012 tot aan 2015 was Francis lid van de instrumental funk band The Heard. Na een turbulente periode dook Neal Francis de studio in en bracht hij zijn solo debuutalbum Changes (2018) uit.

Zijn muziek roept een vervlogen tijdperk van de hoogtijdagen van R&B op. De invloeden zijn onmiskenbaar: de vocale stijlen van Allen Toussaint en Leon Russell; de ritmes van The Meters en Dr. John; de rock-‘n’-roll van The Rolling Stones; de gospel soul van Billy Preston en de rootsmuziek van The Band. Francis brengt props aan de meesters, maar baant tegelijkertijd een nieuwe weg in het muzikale landschap.

Matsu Fox

De multi-instrumentalist, zanger, componist, producer en geluidstechnicus Matsu Fox aka Mats Voshol is wat je zou beschouwen als een schoolvoorbeeld van een veelzijdig muzikant. Na jazzpercussie te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, liet Matsu zich door de loop der jaren inspireren door andere genres zoals pop, rock en zelfs theater wat leidde tot een mix van tradionele jazz met de creatieve vrijheid die gevonden wordt in het schrijven van popsongs.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 14 May

Lady Wray

Ze heeft het charisma van een lid van de Jackson 5-familie, maar ook dezelfde vocale kwaliteiten als icoon Aretha Franklin. Dinsdag 14 mei komt de one and only Lady Wray naar BIRD!

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.