fbpx

Saturday 10 July 2021

Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

ECHT!

Start

17:30 (doors: 17:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. We kicken het off met de Brusselse jazz-futuristen van ECHT!.

Het Brusselse ECHT! wordt gevormd door in jazz geschoolde musici en debuteerde in 2019 met de EP Douf. Daarop staan acht instrumentale nummers, die door zwoele overgangen met elkaar worden verbonden tot een grotere compositie. De sound van ECHT! kenmerkt zich door vette grooves en opvallende manoeuvres. De groep musiceert zoals een dj of producer te werk gaat, met bijvoorbeeld opzwellende baslagen, repeterende samples en geraffineerde transities. Het muzikale spectrum van ECHT! is breed en gaat van elektro naar funk en van hiphop naar futuristische jazz. De leden zijn beïnvloed door onder andere J Dilla, Aphex Twin en Jonwayne. Ook live maakt het kwartet haar concept waar met gitaar, keyboards, drums en bas. ECHT!’s mix van wervelende beats en scherpe offbeat ritmes vormen samen een unieke muzikale collage van geluid, zowel akoestisch als elektrisch.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 22 October

Chief Adjuah (Christian Scott)

“Jazz’s young style God”, zoals JazzTimes hem omschreef, keert terug naar LantarenVenster op dinsdag 22 oktober!

Thursday 23 May

Neal Francis

Zijn nummers klinken zorgeloos en losjes, maar de makkelijkste weg heeft Neal Francis nooit gekozen. Donderdag 23 mei komt hij met zijn New Orleans-ritmes, Chicago-blues en jaren ’70 rock ’n roll naar LantarenVenster!

Saturday 14 December

Michelle David & The True-tones

Op zoek naar de roots van rhythm & blues, R&R en soul, werden muzikanten Onno Smit en Paul Willemsen gegrepen door de pure energie van deze muziek, en besloten ze hun eigen variant te maken. Beide heren, door de wol geverfd met hun bands Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, vonden in de Amerikaanse Michelle David dé zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul.