fbpx

Friday 24 March 2017

Sold Out

Oddisee & Good Compny

Beneath The Surface Tour feat. Olivier St. Louis

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Genre

Tell your friends

Met zijn soepele raps en jazzy producties beweegt deze independent artist (hij is producer, beatmaker, boeker, fotograaf én marketeer) zich al jaren in de top van de underground. Samen met Good Compny en Oliver St. Louis dropt Oddisee zijn beats en bars op BIRD!

Oddisee

Amir Mohamed, beter bekend als Oddisee, groeide op tussen de sounds van New Yorkse hiphop, go-go, en gospel. Zijn eerste muzikale stappen zette hij als mc/producer in de kelder van zijn buurman (en legendarisch Parliament Funkadelic-lid) Garry Shider. Beter een extreem getalenteerde buur dan een verre vriend… Na zijn 21e nam zijn carrière een raketvlucht. Hij dropte goed ontvangen album na goed ontvangen album en ging collabo’s aan met The Roots, Jazzy Jeff, Flying Lotus, De La Soul en Hudson Mohawke. Op 24 februari verschijnt zijn nieuwe plaat, The Iceberg. En de eerste single, het kleurrijke, dancy en politiek geladen ‘Things’, kun je hier alvast checken.

Olivier St. Louis

Na het behalen van een diploma bio-science in Oxford begon Good Compny-member Olivier St. Louis zijn muzikale carrière met een Jekyll-and-Hyde-lifestyle: overdag een wetenschapper, ’s nachts een studiomuzikant. Met zijn eerste album Kilowatt (toen nog onder de naam Olivier Daysoul) nestelde hij zich in de underground-electro-hiphop-scene. Sindsdien tourt hij met verschillende artiesten waaronder Oddisee, Hudson Mohawke, de dj’s van C2C en vele anderen.

Tip: wees op tijd en ga niet te snel weg, want onze eigen Th’Acquisition zorgt voor de warming-up en cooling-down!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 21 September

Festival DOWNTOWN

Op 20 en 21 september zal de tiende editie van Festival Downtown plaatsvinden in het centrum van Rotterdam. Het progressieve, eigenwijze en bovenal diverse karakter van het festival is diep geworteld in het Rotterdamse DNA. BIRDFEST & SUNDOWN Hosten de Westblaak stage.

Wednesday 02 October

BIRDsessions

Maak je klaar voor een nieuwe BIRDsession! De Belgisch-Ivoriaanse zangeres is een veelzijdige vocalist en componist, die momenteel jazz studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en gevestigd is in Rotterdam. Oorspronkelijk een jazzzangeres, maar voor deze bijzondere avond breidt Maïmouna haar horizon uit met een spannende mix van R&B, soul en funk.

Thursday 17 October

Myles Sanko

Soul-lovers opgelet! Na in 2014, 2016 en 2022 de zaal gerockt (of gesould?) te hebben is Myles Sanko donderdag 17 oktober terug in BIRD. Deze lovechild of soul music bracht oktober dit jaar zijn zesde album Let It Unfold uit. Op dit album rekent Sanko af met trauma’s uit zijn kindertijd en zingt hij over zijn toekomstdromen. Het maken van de songs was therapeutische voor Sanko en geeft hem nieuwe kracht: het hielp hem om zijn kwetsbaarheden te omarmen en zijn sterke kanten te vieren. Hoe dat klinkt? Verwacht zijn usual soul, jazz, hiphop en de ritmische invloeden van zijn Ghanese roots samengesteld tot één catchy soulvolle sound.