fbpx

De Platentas van

Antal

Om de week neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is het de beurt aan Rush Hour-legend die op 16 september in BIRD staat; Antal!

Welk(e) nummer(s) kun je herinneren uit de beginfase van je dj-carrière en wat maakte dit zulke speciale tunes om te draaien?

Ricky Rouge ‘Strange Love’, of Morel’s ‘Groove 4’. Dit waren nummers die ik in de club gehoord had waarvan het vervolgens maanden duurde om ze terug te vinden. Ik nam dan melodietjes op om nummer niet te vergeten totdat ik ze weer hoorde.

Wat is jouw favoriete openingstune voor een set en waarom (kunnen er ook meerdere zijn, hangt af van type set natuurlijk)?

Onlangs begon ik bv. met Rick Asikpo ‘Love, love’. Dat nummer zet voor mij wel gelijk de toon!

Wat is één van de meest bijzondere DJ momenten en welke tune hoorde hierbij? (talk us through it!)

Ik heb er wel een aantal, maar een voorbeeld is in een b2b met Hunee op Lowlands 2014 waar hij ‘The Boss’ van Ashford & Simpson draaide. Vervolgens zette ik Donna Summer ‘I Feel love’ op en timing wise was dat op dat moment goed en dat zorgde voor een onvergetelijk moment (voor zover de avond dat al niet was hoor). Eigenlijk kan je die plaat alleen draaien op een onvergetelijk moment. Is dat namelijk niet zo, krijg ik het gevoel op een verlaten bruiloft rond te lopen. Ik baal altijd van mijzelf als ik nummers niet goed heb ge-timed. Ik neem het nummer ook niet zo snel mee.

Wat is jouw summer tune van 2022 en waarom?

Mr. Fingers ‘Something Is Going On’. Niet perse DE tune, maar wel een hele fijne!

Welk nummer beschouw je als een hidden gem en waarom MOETEN we deze ontdekken? waarom?

Delly Rollies ‘Licik’. Opnieuw uitgegeven door Sekan’s Jiwa Jiwa label. Een prachtige tune uit Indonesië.

Welk nummer doet je je herinneren aan jouw jeugd en waarom (wat was (ongeveer) jouw eerste aanraking met muziek en is er een artiest/nummer die hierin een grote rol heeft gespeeld?)

Chez Damier ‘Untitled’ (KMS 049). Ik had het geluk dat mijn neefje thuis draaitafels had en daar kwam ik in aanraking met het platen mixen. Samen met Carl Craig’s ‘The Wonders Of Wishing’. Ik weet het nog goed, maar realiseerde mij toen helemaal niet dat ik muziek had leren kennen van deze 2 eindbazen.

Wat is jouw Sundaymorning-jam en wat voor ontbijtje hoort daarbij?

Alex Fiqueira ‘Aprende’. En ik ben net terug uit Japan, dus doe maar een lekker Japans ontbijtje 🙂

Wat is jouw Sundaymorning-jam en wat voor ontbijtje hooIs er al een track die je van plan bent te draaien tijdens jouw 360 degrees all-nighter, zo ja, tell us about it!

Ik ben al begonnen met tracks te noteren die ik mee wil nemen naar Bird en dat lijstje staan nu bv. tunes als Middle Name Dance Band ‘Move Into It’.

Beluister hier Antal’s favorite picks!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This