fbpx

What’s cooking at BIRD?!

The food!

Wie BIRD kent, weet vast al een aantal van deze ins and outs. Je kunt er in een intieme sfeer naar je favoriete artiest kijken of tot in de late uurtjes partyen. Maar daarnaast weet de BIRD-connaisseur ook dat het restaurant onder de rechterboog te vinden is. Wat daar allemaal te vinden is? Wel, met ‘What’s cooking at BIRD?!’ openen we aan de hand van drie artikelen even kort BIRDs big book of secrets om het restaurant in de schijnwerpers te plaatsen. First up: the food!

De gouden combinatie bij BIRD bestaat uit (surprise!) muziek én eten, en daarom zorgen we er steeds voor dat die ook makkelijk te combineren zijn. Zo kan je gezellig in de Garden of BIRD in onze strandstoelen genieten van een BIRD-pizza, of aan het begin van de avond dineren in het restaurant om daarna een live-optreden of de (gratis) BIRDsessions (op donderdagen) mee te pikken. 

Bekijk hier het BIRD-menu.

Tasting Tuesday: het verrassingsmenu van chef Martin Voeten

Samen met lokale leveranciers zorgen we steeds voor de beste producten op je bord: de nadruk ligt op kwaliteit en smaak. Daar is het pronkstuk van onze chef Martin Voeten het mooiste voorbeeld van: de Chef’s Table is een selectie van verschillende voor- en hoofdgerechten die je met elkaar kunt delen. Dit verrassingsmenu is op dinsdag te bestellen voor maar € 25,- (in plaats van € 33,50!) en bestaat uit vier gerechten + dessert. Reserveer voor de Tasting Tuesday wel even vooraf en laat in de opmerking weten dat je van deze actie gebruik wil maken. ?

Authentieke Italiaanse ‘gusto’

Hoe we ervoor zorgen dat we die authentieke Italiaanse ‘gusto’ in onze BIRD-pizza’s krijgen? Gewoon de pizza-oven uit Italië laten komen, natuurlijk! In mei 2015 kwam vanuit Napoli een wel héél groot pakketje aan in de Rotterdamse haven, met BIRD als eindbestemming. Pizza’s bakken in een houtoven is heel anders dan in een elektrische oven. Ze moeten gedraaid worden en er moet rekening gehouden worden met waar de pizza in de oven ligt; de warmte is er niet gelijk verdeeld. Gelukkig weten onze pizzaiolo’s daar wel raad mee. Zij zorgen elke keer weer voor een houtgestookt vuur om die echte Italiaanse smaak te garanderen: zowel aan de klanten die binnen tafelen, als aan zij die er liever thuis op de bank van genieten (want bestellen kan ook via Deliveroo)!

Altijd zelf al willen leren bakken? Boek met jouw familie, bedrijf of vriendengroep een pizzaworkshop.

Our planet 

Waar mogelijk proberen we steeds zo ecologisch mogelijk te handelen. Geen overbodig gebruik van plastic dus, en in de keuken wordt geen gas gebruikt. Ook het interieur werd opgemaakt met onze planeet in het achterhoofd: verschillende meubels en decoraties kregen bijvoorbeeld een tweede leven in BIRD. Details will follow, in het volgend artikel van deze reeks!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Sunday 27 September

Ntjam Rosie at BIRD

Ntjam Rosie

Zondag 27 september tovert soulzangeres Ntjam Rosie onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Rosie’s melodieën.

Friday 14 May

Bebel Gilberto at BIRD

Bebel Gilberto

Bebel Gilberto a.k.a. de mama van de elektronische bossanova komt naar BIRD! Sinds haar debuut in 1986 herdefinieert de zangeres […]

Friday 25 September

Jairzinho at Theater Rotterdam

Jairzinho

Vrijdag 25 september presenteren BIRD en Motel Mozaïque de Rotterdamse rapper Jairzinho in Theater Rotterdam. Je kan Jairzinho kennen als […]