fbpx

What’s cooking at BIRD?!

The food!

Wie BIRD kent, weet vast al een aantal van deze ins and outs. Je kunt er in een intieme sfeer naar je favoriete artiest kijken of tot in de late uurtjes partyen. Maar daarnaast weet de BIRD-connaisseur ook dat het restaurant onder de rechterboog te vinden is. Wat daar allemaal te vinden is? Wel, met ‘What’s cooking at BIRD?!’ openen we aan de hand van drie artikelen even kort BIRDs big book of secrets om het restaurant in de schijnwerpers te plaatsen. First up: the food!

De gouden combinatie bij BIRD bestaat uit (surprise!) muziek én eten, en daarom zorgen we er steeds voor dat die ook makkelijk te combineren zijn. Zo kan je gezellig in de Garden of BIRD in onze strandstoelen genieten van een BIRD-pizza, of aan het begin van de avond dineren in het restaurant om daarna een live-optreden of de (gratis) BIRDsessions (op donderdagen) mee te pikken. 

Bekijk hier het BIRD-menu.

Tasting Tuesday: het verrassingsmenu van chef Martin Voeten

Samen met lokale leveranciers zorgen we steeds voor de beste producten op je bord: de nadruk ligt op kwaliteit en smaak. Daar is het pronkstuk van onze chef Martin Voeten het mooiste voorbeeld van: de Chef’s Table is een selectie van verschillende voor- en hoofdgerechten die je met elkaar kunt delen. Dit verrassingsmenu is op dinsdag te bestellen voor maar € 25,- (in plaats van € 33,50!) en bestaat uit vier gerechten + dessert. Reserveer voor de Tasting Tuesday wel even vooraf en laat in de opmerking weten dat je van deze actie gebruik wil maken. ?

Authentieke Italiaanse ‘gusto’

Hoe we ervoor zorgen dat we die authentieke Italiaanse ‘gusto’ in onze BIRD-pizza’s krijgen? Gewoon de pizza-oven uit Italië laten komen, natuurlijk! In mei 2015 kwam vanuit Napoli een wel héél groot pakketje aan in de Rotterdamse haven, met BIRD als eindbestemming. Pizza’s bakken in een houtoven is heel anders dan in een elektrische oven. Ze moeten gedraaid worden en er moet rekening gehouden worden met waar de pizza in de oven ligt; de warmte is er niet gelijk verdeeld. Gelukkig weten onze pizzaiolo’s daar wel raad mee. Zij zorgen elke keer weer voor een houtgestookt vuur om die echte Italiaanse smaak te garanderen: zowel aan de klanten die binnen tafelen, als aan zij die er liever thuis op de bank van genieten (want bestellen kan ook via Deliveroo)!

Altijd zelf al willen leren bakken? Boek met jouw familie, bedrijf of vriendengroep een pizzaworkshop.

Our planet 

Waar mogelijk proberen we steeds zo ecologisch mogelijk te handelen. Geen overbodig gebruik van plastic dus, en in de keuken wordt geen gas gebruikt. Ook het interieur werd opgemaakt met onze planeet in het achterhoofd: verschillende meubels en decoraties kregen bijvoorbeeld een tweede leven in BIRD. Details will follow, in het volgend artikel van deze reeks!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 15 September

Son Little

Maak je op voor blues-on-blues-on-blues: Son Little komt naar BIRD! Donderdag 15 september brengt hij zijn nieuwe album ‘aloha‘ en […]

Friday 10 December

Carista

Let op: BIRD gaat voor dit event met volle capaciteit open. Dit betekent het volgende: • De 1,5 meter-restrictie vervalt• Voor toegang tot […]

Thursday 23 September

City of The Sun

Let op: Het concert van City of The Sun is verplaatst naar 23 september 2021. Ticketkopers ontvangen bericht per mail. […]