23 weetjes over Strawberry Letter 23

Als er één hit is die zanger en muzikant Shuggie Otis definieert is het love song ‘Strawberry Letter 23’. Het nummer is geliefd, gecoverd, gesampled en/of gesoundtrackt door zo’n beetje alle heavyweights (met goede smaak) in de entertainmentbranche. Dit levert natuurlijk story’s voor days op! We filterden hieruit een aantal weetjes, 23 om precies te zijn… enjoy!

#1

Shuggie schreef en componeerde ‘Strawberry Letter 23’ toen hij 17 (!) jaar was.

#2

Het nummer gaat over een verliefd jong stel dat elkaar al 22 liefdesbrieven heeft geschreven. ‘Strawberry Letter 23’ is de 23ste brief.

#3

In de tekst komt ‘Strawberry Letter 23’ nooit voor (‘Strawberry Letter 22 wel!).

#4

Veel mensen denken dat ‘strawberry’ slaat op de geur van de brieven. Maar dat is niet waar! Shuggie: “What I pictured when I was writing that song, was a girl handing a guy a pink envelope.” Strawberry slaat op de kleur dus!

#5

Het liedje kent een bekendere remake van The Brothers Johnson. Deze remake is geproduceerd door Quincy Jones.

#6

De gitaarsolo op deze remake is ingespeeld door de one and only Lee Ritenour.

#7

George Johnson, een van The Brothers Johnson, hoorde het nummer voor het eerst toen hij aan het daten was met een nicht van Shuggie.

#8

De plaat van The Brothers Johnson werd gedrukt op rood vinyl met strawberry-geur (wat dus eigenlijk niet had gehoeven volgens Shuggie, zie #4).
Screen Shot 2016-02-26 at 23.50.21 copy

#9

Na het uitkomen van ‘Strawberry Letter 23’ werd Shuggie gevraagd om intensiever samen te werken met zowel Quincy Jones al