fbpx

Saturday 17 September 2016

Sold Out

Yuna

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Genre

Tell your friends

Als Sia achttien was, Ellie Golding op retraite in Azië ging, en Adele wat subtieler zou uithalen, dan zouden ze allemaal klinken als Yuna. Deze dame ontsteeg haar regionale D.I.Y.-sterrenstatus binnen no time en veroverde als eerste Maleisische het Amerikaanse publiek. En nu heeft Yuna haar zinnen op Rotterdam gezet!

Crush

In een krankzinnig korte periode is Yuna uitgegroeid van regionaal talent tot internationale superster. Haar hit met Usher, ‘Crush’, heeft daar een grote rol in gespeeld, maar al eerder had ze een hit met het door Pharrel Williams geproduceerde ‘Live Your Life’. Ook stond ze op het podium van Lollapalooza met Florence + the Machine, Jack White en Childish Gambino en maakte ze special voor H&M haar versie van ‘Strawberry Letter 23’.

Flirten met r&b en hiphop

Afgelopen mei verscheen haar derde internationale album, Chapters, bij Verve Records. Met bijdragen van o.a. DJ Premier en de eerdergenoemde Usher neemt ze een klein beetje afstand van de breezy pop van haar eerdere albums om flink te flirten met r&b en hiphop. Haar diepe melodieuze stem doet soms denken aan nineties-iconen als Brandy, Aaliyah en Sade, maar is ook helemaal thuis in het hedendaagse poplandschap.

Yuna

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).