fbpx

Saturday 05 March 2016

Tickets

Shuggie Otis

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 21,- (pre-sale) / € 24,- (door)
CJP: € 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Shuggie Otis maakt al sinds de jaren zeventig onversneden blues, funk, r&b en soul. De muzikale invloed van zijn bekendste platen, Freedom Flight (1971) en Inspiration Information (1974), reikt tot ver in de jaren negentig en zelfs deze eeuw. Hiphop- en r&b-artiesten als DJ Quick, Outkast en J Dilla sampleden Shuggie’s muziek, in sommige gevallen tot Shuggie’s eigen grote verbazing: “I never did understand the idea why gangster rap loved ‘Strawberry Letter 23’ so much. It’s a love song.” Dit jaar verschijnt een nieuw solo-album, zijn eerste in veertig jaar!

B.B. King: ‘Favourite new guitarist’

De muzikale carrière van Shuggie Otis omspant viereneenhalf decennium en begon met de release van Here Comes Shuggie Otis in 1969. Een muziekfan genaamd B.B. King noemde hem een jaar later zijn ‘favorite new guitarist’ en in de loop van de jaren zeventig werkte hij samen met Frank Zappa, Etta James, Louis Jordan en Bobby Bland. Op zijn bekendste album, Freedom Flight uit 1971, pronkt megasuperpowerhit ‘Strawberry Letter 23’, dat later gecoverd zou worden door de Brothers Johnson.

Rolling Stone worden? No, thanks…

De kans dat je wordt gevraagd je bij The Rolling Stones te voegen, is ongeveer even groot als de kans dat je de loterij wint. Maar mocht het je toch lukken, en je heet Shuggie Otis, dan dank je vriendelijk voor het aanbod. Pianist Billy Preston vroeg hem in 1974 mee te spelen in hun volgende tour, maar Otis, net klaar met zijn intensieve werk voor Inspiration Information, richtte zich liever op zijn eigen muziek. “I was so excited about my own music coming out that nothing really appealed to me about wanting to be in anybody’s group.” Misschien geen onverstandige keuze, want de invloed van zijn muziek reikt tot ver in de jaren negentig en zelfs deze eeuw, waarin hiphop- en r&b-artiesten als DJ Quick, Outkast, J Dilla en Beyoncé samples van Shuggie’s muziek begonnen te gebruiken voor hun eigen tracks. Dit jaar komt hij met een nieuw solo-album!

Article

23 weetjes over Strawberry Letter 23

Als er één hit is die zanger en muzikant Shuggie Otis definieert is het love song ‘Strawberry Letter 23’. We droppen 23 weetjes over de track.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 20 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]

Saturday 27 April

Royal Republic BIRD Rotterdam Kingsday

Royal Republic

Sit back, relax and enjoy the vibes! Royal Republic is óók dit jaar de plek waar je moet zijn op Koningsdag.