fbpx

Saturday 05 March 2016

Shuggie Otis

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 21,- (pre-sale) / € 24,- (door)
CJP: € 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Shuggie Otis maakt al sinds de jaren zeventig onversneden blues, funk, r&b en soul. De muzikale invloed van zijn bekendste platen, Freedom Flight (1971) en Inspiration Information (1974), reikt tot ver in de jaren negentig en zelfs deze eeuw. Hiphop- en r&b-artiesten als DJ Quick, Outkast en J Dilla sampleden Shuggie’s muziek, in sommige gevallen tot Shuggie’s eigen grote verbazing: “I never did understand the idea why gangster rap loved ‘Strawberry Letter 23’ so much. It’s a love song.” Dit jaar verschijnt een nieuw solo-album, zijn eerste in veertig jaar!

B.B. King: ‘Favourite new guitarist’

De muzikale carrière van Shuggie Otis omspant viereneenhalf decennium en begon met de release van Here Comes Shuggie Otis in 1969. Een muziekfan genaamd B.B. King noemde hem een jaar later zijn ‘favorite new guitarist’ en in de loop van de jaren zeventig werkte hij samen met Frank Zappa, Etta James, Louis Jordan en Bobby Bland. Op zijn bekendste album, Freedom Flight uit 1971, pronkt megasuperpowerhit ‘Strawberry Letter 23’, dat later gecoverd zou worden door de Brothers Johnson.

Rolling Stone worden? No, thanks…

De kans dat je wordt gevraagd je bij The Rolling Stones te voegen, is ongeveer even groot als de kans dat je de loterij wint. Maar mocht het je toch lukken, en je heet Shuggie Otis, dan dank je vriendelijk voor het aanbod. Pianist Billy Preston vroeg hem in 1974 mee te spelen in hun volgende tour, maar Otis, net klaar met zijn intensieve werk voor Inspiration Information, richtte zich liever op zijn eigen muziek. “I was so excited about my own music coming out that nothing really appealed to me about wanting to be in anybody’s group.” Misschien geen onverstandige keuze, want de invloed van zijn muziek reikt tot ver in de jaren negentig en zelfs deze eeuw, waarin hiphop- en r&b-artiesten als DJ Quick, Outkast, J Dilla en Beyoncé samples van Shuggie’s muziek begonnen te gebruiken voor hun eigen tracks. Dit jaar komt hij met een nieuw solo-album!

Article

23 weetjes over Strawberry Letter 23

Als er één hit is die zanger en muzikant Shuggie Otis definieert is het love song ‘Strawberry Letter 23’. We droppen 23 weetjes over de track.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]