fbpx

Tuesday 04 October

Children of Zeus

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Manchester-based neo-soul-halfgoden Children of Zeus brachten vorig jaar hun buitenaardse mix van hiphop en soul naar een stampvolle zaal op BIRDfest. Op dinsdag 4 oktober keert het duo terug naar Rotterdam voor een intieme clubshow in BIRD.

Toen we ‘Still Standing‘ van Children of Zeus voor het eerst hoorden, voelde het alsof de Griekse dondergod ons hoogstpersoonlijk een soul-clap gaf. Het duo, bestaand uit Tyler Daley en Konny Kon, maakte afgelopen jaren indruk met hun karakteristieke mix van alternatieve rap, jazzy soul and golden-age r&b. Ze debuteerden in 2018 met Travel Light en volgden het dit jaar op met Balance. Als Tyler en Konny niet in de studio staan, touren ze door Europa of zijn ze te gast bij NTS, Soulection, de BBC of Colors. In 2021 was het duo een van de hoogtepunten op BIRDfest en Gilles Peterson’s We Out Here. Check hoe de crowd ‘yeah-yeah-yeaht’ op ‘Still Standing’ en you know why.

Goed nieuws: na afloop van Children’s shutdown trekken noa and a band called S.A.M. de vibes door in ons café. Dubbel goed nieuws: het is gratis!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]