fbpx

UK-jazz takeover in BIRD

Witness the sickness

Jazz uit de UK is hot! Al een aantal jaar borrelt er binnen en rondom Londen een sound waarin grime, afro, hiphop, broken beat, jazz en electronics samenkomen.

Namen als Shabaka Hutchings en Yussef Kamaal gaven deze sound de eerste zetjes. Met de release van We Out Here, de era-shifting compilatie op Brownswood Recordings is jazz uit Engeland officieel op de kaart gezet. De vaandeldragers van de bustling UK-scene maken de oversteek naar BIRD. Wie dat zijn? Simply scroll down and witness the sickness.

BIRDsessions: UK-jazz Tribute by Brenn Luiten

Londen meets Rotterdam! We kicken de eerste jam van 2021 off met Brenn Luiten en zijn formatie Brintex Collective. Deze avond brengen de Rotterdamse groove-monsters een tribute aan UK-jazz heavyweights als Yussef Dayes, Alfa Mist, Joe Armon Jones en Kamaal Williams

Neue Grafik Ensemble – 30 oktober

Moses Boyd at BIRDfest – 6 november

Ishmael Ensemble at BIRDfest – 06 november

Nubya Garcia at LantarenVenster – 14 november

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 21 September

Moonchild

Ready to drift away from here? Join us op een wolk van spirituele jazz, uplifting grooves en dromerige melodieën op 22 februari bij Moonchild in LantarenVenster! Dit zwevende groovemonster heeft tours met o.a. Jill Scott, The Internet en Stevie Wonder achter hun naam staan en komen begin 2022 met een eigen albumrelease tour; Starfruit!

Friday 08 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen jouw favoriete artiesten in BIRD om te jammen of om voor een avond dj te spelen.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD