fbpx

Sunday 14 November

Nubya Garcia

at LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 19,50 (pre-sale)

Tickets

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Na meerdere mind-blowing optredens in BIRD maakt Nubya Garcia op zondag 14 november haar debuut in LantarenVenster. De toonaangevende saxofoniste stond met meerdere albums aan de start van de UK-jazz-wave. Laten we haar dan ook introduceren met een quote van de grote baas van het Londense Brownswood Recordings en onze muzikale soulmate, Gilles Peterson:

“Brilliant, brilliant saxophonist…creating a lot of waves”.

Noem die waves gerust vloedgolven, want ze reiken inmiddels tot ver over de Noordzee. Nubya speelde zichzelf de laatste jaren in de picture met haar vele samenwerkingen (met o.a. het award-winning Nérija en Maisha) en de indrukwekkende solo-efforts Nubya’s Five en When We Are. Misschien nog wel belangrijker is haar bijdrage aan de era-defining compilatie We Out Here. Op het door Shabaka Hutchings’ gecureerde album speelt Nubya op 5 van de 9 tracks. In 2020 overrompelde Nubya zowel de charts als de minds van critici (8.3 op Pitchfork) met de mix van afro-diasporische jazz, soul en dub op haar debuut-lp SOURCE. Dus: vul je playlist, zet ‘m op repeat en listen closely… de overhoring is op zondag 14 november in LantarenVenster.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 06 October

The Nest

Vijf Rotterdam-based upcoming talenten én artiesten, zeven sessies, try-out, plus één performance tijdens BIRDfest. En: ‘The Nest’ is born, BIRDs nieuwe broeinest en talentontwikkelingsprogramma.

Friday 15 October

Nordmann

Fasten your seatbelts: de Vlaamse jazz-fusion van Nordmann komt naar BIRD! Zaterdag 6 februari blazen de mannen je omver met hun cocktail van jazz, rock en electronica.

Wednesday 20 October

Latanya Alberto

De Amsterdam-based writing- en performing artist Latanya Alberto is als je het aan ons vraagt definitely one to watch. Ze verweeft unieke melodieën en soulvolle sounds met thema’s zoals feminisme en culturele bewustwording. Latanya bracht in 2019 haar debuut ep ‘Ruminate’ uit, die in 2020 werd opgevolgd door haar ep ‘Cede’. Na haar spetterende COLORS performance die menig hoofd deed omdraaien bracht de singer-songrwriter dit voorjaar haar derde ep ‘The Royal Escape’ uit.