fbpx

House is geen techno

En EDM is geen genre, aldus Bourswavy

Het brein achter Bourswavy bestaat uit Patrick Wuyster en Ismalino Anijs. We ontmoeten elkaar bij BIRD en kletsen bij over hun toekomstplannen, de verwarring tussen techno en house en natuurlijk hun eerste clubavond bij BIRD: Bourswavy. Daarvoor zetten ze gelijk de toon met een internationale headliner: Bondax, jongens die al jaren publieksfavoriet zijn bij grote festivals en in clubs wereldwijd. Talking about young talent: hun sophisticated sound verraadt niet dat George en Adam hun tienerjaren net ontgroeid zijn.

Hi jongens. Alles goed?

I: Ja, flex. Pat komt zo.

Bourswavy is een nieuwe clubavond in BIRD. Kunnen jullie iets vertellen over het ontstaan van Bourswavy?

I: Ik vond dat Rotterdam te weinig housefeesten had. Het was vaak eerder techhouse. Mensen verwarren house zo vaak met techno. Ik merkte op dat ik de house steeds meer begon te missen hier in Rotterdam, dus dacht: waarom doe ik het niet zelf? We vonden dit het perfecte moment om house te pushen. We want to educate the people!

Patrick komt verwaaid binnengelopen.

P: Hij heeft zeker gezegd dat hij alles doet, haha! Ik ben meer van de promo en de buitenkant. Ik ga zorgen dat we de zalen vullen. Dat is het belangrijkste, dat we het publiek trekken dat komt voor de inhoud. We willen niet dat mensen vragen waar de r&b-stage is.

Wat is de muzikale rode draad van Bourswavy?

I: House! Daar draait het allemaal om.
P: Maar ook indiehouse, de soulvolle kant van house, uk- en deephouse.

Wat doet jullie avond verschillen van andere clubavonden in Rotterdam, hoe onderscheiden jullie jezelf?

I: We willen onze eigen following creëren, in plaats van gaan voor de massa. Credible music een plek geven en strategisch werken aan onze crowd. Niet zeggen dat ik strategisch zeg hè, ik kom net van een managementbeurs. Haha. Maar goed, we gaan ons richten op de nieuwe flow. Er zijn zoveel goede Nederlandse producers die onderbelicht zijn. We gaan mensen educaten over wat house is. Want house is geen techno. EDM is geen genre! Dat moet je wel opschrijven.

Hebben jullie Bondax eerder aan het werk gezien? Waar was dat en hoe was dat?

I: Vorig jaar zagen we ze bij Open Air en in BIRD. Het was zo nice. Ik denk dat de meeste mensen verrast waren dat ze niet alleen disco en future-r&b, wat ze normaal produceren, draaiden. Ze gingen live echt op de muzikale tour.

Bourswavy en BIRD, een match made in heaven?

P: Ja, zeker! BIRD is intiem en voor mensen die van goede muziek houden. Alleen maar credible music hoor ik hier. Bourswavy past eigenlijk alleen maar bij BIRD!

“Alleen maar credible music hoor ik hier.”

Hoe ziet de perfecte Bourswavy-avond er voor jullie uit?

P: Een volle zaal, goede vibes en dansende mensen. Dat mensen weten dat Bourswavy garant staat voor een goede housetrip.
I: Ik wil dat mensen eager gaan zijn voor de volgende, dat ze gewoon staan te genieten en niet meer kijken naar een headliner, maar weten dat Bourswavy de juiste mensen boekt.

Dus zin in vrijdag?

I: Sowieso! Mijn superheld Sonny Forelli gaat warmdraaien. Hij is een beginnende gast uit Rotterdam, maar watch out for this guy! Ik heb hem zien entertainen op feesten waarvan ik dacht dat het nooit zou lukken.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 17 October

PJ Morton BIRD Rotterdam

PJ Morton

PJ Morton released his new album, PAUL and he will be performing his new songs in Rotterdam on October 17th in BIRD! Hope to see you there.

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van […]

Friday 13 December

Kraak Smaak BIRD Rotterdam

Kraak & Smaak (DJ)

Op 13 december maakt BIRD zich weer op voor een hete clubavond, met achter de decks niemand minder dan Kraak & Smaak en DJ Supermarkt.