fbpx

Gerd Janson’s Partners in Crime

Wanneer je sets zo criminally good zijn als die van Gerd Janson heb je natuurlijk handlangers nodig! De Janson Gang bestaat ditmaal uit Joe Manish, Mundi en dj Sykes. Met dit artikel vliegen we naar de andere kant van de dj booth en maken we kennis met de unsung heroes die (samen met Gerd Janson) BIRD op 31 mei in vervoering zullen brengen.

Waarom kijk je uit naar deze avond?

Mundi: Het is de eerste keer dat ik onderdeel ben van een 360 Degrees-avond. Helemaal geweldig om dan op een avond als deze te draaien. Gerd Janson is niet binnen één stijl te vangen en dat is iets wat ik zeer kan waarderen aan een dj. Het toont de liefde voor muziek.

Joe Manish: Meerdere redenen! Het is alweer een tijdje geleden dat ik in BIRD draaide, maar er zijn hier altijd goede vibes. Dat zorgt er ook voor dat de muzikale lat voor mijn eigen gig lekker hoog wordt gelegd, en laat ik nou net van zulke uitdagingen houden.

Welke mix van Gerd Janson vind jij erg tof, en waarom?

Dj Sykes: Ik vind zijn Solid Steel Radio show voor Ninja Tune heel tof! Het laat eigenlijk een hele andere kant van hem zien: iets meer diepte en breder dan bijvoorbeeld de Melbourne Boiler Room-set, hoewel dat ook een hele dope is.

Joe Manish: Eerlijk gezegd luister ik niet echt naar mixen. Maar een van z’n laatste Boiler Room-sets is erg nice. Ik ben vooral blij dat de eerder besproken veelzijdigheid daarin goed naar voren komt. Verschillende stijlen komen aan bod: van niet te shazam-en spul naar zelfs een top 40-hit!

Welke track zal zeker in jouw set voorbij komen?

Joe Manish: Als het aan mij ligt doen we een snelle opwarmsessie, zodat ik vervolgens deze neer kan leggen: Peven Everett & Stacy Kidd – Body Jerkin. Dan zie ik (hopelijk) op mijn beurt weer wat jerkin’ bodies!

Mundi: Marvin Jupiter – Reach (Dego & Lord remix)

Dj Sykes:

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.