fbpx

Every Prince needs a Queen

Judith Hill’s carrière is tot nog toe een heuse rollercoaster gebleken, met high ups en deep downs. Van revelatie in The Voice US naar het winnen van een Grammy Award, tot het verliezen van haar mentor en persoonlijke vriend Prince Rogers Nelson. De (muzikale) band tussen His Royal Badness en Judith Hill was bijzonder. Hieronder lees je er meer over.

We zouden je kunnen overspoelen met tekst, maar een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Onderstaande video brengt al heel wat aan het licht over de relatie tussen de twee.

In het filmpje legt Judith onder andere uit hoe de popster ontmoette. Tijdens een interview kreeg ze de vraag wie haar dream collaboration zou zijn. Haar antwoord? Prince! Twee weken later kreeg ze een onverwachts telefoontje, met aan de andere kant van de lijn the man himself. Het begin van iets moois!

2015 markeert de release van Judith Hills debuutalbum Back In Time, produced and mixed in het legendarische Paisley Park. De persoonlijke opnamestudio’s van Prince waren de plek waar het tweetal plots héél veel tijd met elkaar doorbracht; hij produceerde Judiths volledige album.

Hills dagelijkse routine met Prince op Paisley Park:

Ook na de release van het album bleven ze regelmatig contact houden. Het was voor haar dan ook een complete shock toen een jaar later, op 21 april 2016, ze het slechte nieuws te horen kreeg dat Prince was overleden… “That was definitely the worst day of my life. I couldn’t believe anything that painful could happen.”

Een single van haar album Back In Time, geproduced door Prince

Haar intens verdriet onthult ook de krachtige band tussen de twee. Judith had veel aanzien voor Prince, en dat was wederzijds: “Hij accepteerde niet snel kritiek of suggesties, maar Judith mocht dat wel, en dat was vrij uniek,” zei Marcus Anderson, die lang saxofonist was bij Prince en nu ook met Judith Hill tourt.

Naast Marcus Anderson maken ook Hills ouders deel uit van de band die op 25 april BIRD zal overdonderen. Zij speelden in het verleden voor grootheden als Sly and The Family Stone en Chaka Khan: guaranteed quality on stage!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 11 December

Karsu at BIRD

Karsu

Of ze nou in het Engels of in het Turks zingt, pop, jazz of traditioneel, we never get bored of […]

Friday 26 March

ANBU

ANBU, oftewel A Nation By Us, is een creatief collectief dat bekend staat om hun energieke tracks met harde beats […]

Thursday 30 September

Mamas Gun

De UK-funkateers van Mamas Gun komen naar Rotterdam! Onder leiding van Andy Platts (die Young Gun van Silver Fox) dropte […]