fbpx

De weirde werkwijze van Salami Rose Joe Louis

Salami Rose Joe Louis: haar artiestennaam klinkt even weird als haar muziek en is een mix van nicknames die Linsday Olsen als klein meisje kreeg. Ook in haar muziek gooit ze alles in een kosmische mix. Ze laat zich inspireren door zowel Shuggie Otis als Stereolab, weeft er hallucinerende vocals en elektronische sounds doorheen en komt zo tot een post-apocalyptische sci-fy story. Hoe dit nieuwste lid van de Brainfeeder family dat doet lees je hieronder.

Olsen: “Ik heb respect voor mensen die bepaalde genres voortzetten, Een massive deel van muziek is verhalen doorgeven aan de volgende generatie. Maar ik voelde mezelf gewoon aangetrokken tot weirde muziek toen ik opgroeide, was altijd op zoek naar nieuwe sounds. Dat is denk ik gewoon mijn operatie modus, waarin ik each day every day op zoek ben naar iets dat nieuw en anders klinkt.”

“Ik begon heel veel muziek te maken en voelde me verscheurd tussen wetenschap en muziek.” (red: Olsen werkte als wetenschapper in een lab voordat ze zich full op haar muziek richtte). “Muziek en wetenschap beïnvloeden elkaar vanuit beide richtingen. De wetenschap heeft onwijs veel muziek geïnspireerd, de manier waarop je muziek kunt benaderen. Zo begon ik componeren te zien als vormen en balans. Als een wiskundige vergelijking waarin je de balans moet opmaken tussen dissonantie en harmonie.”

“Maar in de studio werk ik random. Ik probeer steeds een nieuwe approach te hebben als ik aan iets begin. Wat ik wel meestal doe is eerst alle titels uitschrijven die op de plaat komen, en dan probeer ik het album te vullen met tracks. Dus titel en woorden eerst, en dan de muziek erbij creëren. En wat ik de laatste tijd doe als ik compose is een figuur tekenen van hoe ik wil dat de track zou moeten klinken. En dan schrijf ik het nummer.”

“I think maybe I would just like it to be weird so I’m hoping that it’s weird, I like weird music.”

“Ik ben mega visueel ingesteld dus heb vaak een film in mijn hoofd nodig om te scoren. Maar ik ben echt all over the place. Daarom denk ik dat de laatste plaat ook zo fun was om te maken. Ik heb een complete anime movie in mijn hoofd die bij dat hele album past. Ik nam alle tijd om elk visueel element uit te schrijven en om dan de muziek erbij te matchen.”

Zaterdag 2 november staat Salami Rose Joe Louis in BIRD!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 11 February

Nerija BIRD Rotterdam

Nérija

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. […]

Saturday 04 April

ANBU

ANBU, oftewel A Nation By Us, is een creatief collectief dat bekend staat om hun energieke tracks met harde beats […]

Thursday 02 April

Son Little

Maak je op voor blues-on-blues-on-blues: Son Little komt naar BIRD! Donderdag 2 april brengt de zanger zijn nieuwe album ‘aloha’ […]