fbpx

Saturday 02 November

Salami Rose Joe Louis

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 15,50 (door)
CJP: € 12,50 (pre-sale only)

Tickets

Salami Rose Joe Louis luidt de artiestennaam van de nieuwste aanwinst van Flying Lotus’ grensverleggende platenlabel Brainfeeder. Het is een flinke mondvol, maar het past perfect bij de trippy producties van de Californische muzikant, die in het dagelijks leven overigens Lindsay Olsen heet. Op 2 november staat dit aanstormende talent op het podium in BIRD!

Olsen bracht afgelopen maart al een bezoekje aan Nederland als onderdeel van The Cinematic Orchestra’s Europese tour. Het was niet de eerste keer dat ze erkenning kreeg van haar helden: ze tourde eerder dit jaar al met Toro Y Moi door de VS. Momenteel gaat ze samen met Flying Lotus tientallen Amerikaanse podia af.

Zdenka 2080, Olsens eerste albumrelease via Brainfeeder, schetst een dystopische toekomst waarin de aarde compleet uitgewoond is door corrupte regeringen en grote bedrijven. Klinkt behoorlijk duister en onheilspellend, maar dankzij Olsens dromerige stem en jazzy elektronische klanken wordt het nooit al te zwaar. Met haar producties balanceert Olsen altijd tussen maf en serieus, speels en melancholisch. Ze laat zich net zo goed inspireren door Stereolab als door Herbie Hancock, en de vergelijking met FlyLo is – niet geheel verrassend – nooit ver te zoeken.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Greyheads-at-BIRD-1660

Greyheads

Greyheads is Rotterdam, en Rotterdam is Greyheads: een echte culturele melting pot, ruw en eigentijds. De band weerspiegelt haar thuisstad in de muziek die ze brengt, met als basis de wisselwerking tussen jazz en hiphop.

Friday 11 October

Byron The Aquarius BIRD Rotterdam

Byron The Aquarius

Super-Sonic Jazz is joining forces met 360 Degrees en gezamenlijk presenteren ze Greyheads and Byron The Aquarius voor een nacht- […]