fbpx

Saturday 02 November 2019

Salami Rose Joe Louis

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 15,- (pre-sale) / € 15,50 (door)
CJP: € 12,50 (pre-sale only)

Tickets

Salami Rose Joe Louis luidt de artiestennaam van de nieuwste aanwinst van Flying Lotus’ grensverleggende platenlabel Brainfeeder. Het is een flinke mondvol, maar het past perfect bij de trippy producties van de Californische muzikant, die in het dagelijks leven overigens Lindsay Olsen heet. Op 2 november staat dit aanstormende talent op het podium in BIRD!

Olsen bracht afgelopen maart al een bezoekje aan Nederland als onderdeel van The Cinematic Orchestra’s Europese tour. Het was niet de eerste keer dat ze erkenning kreeg van haar helden: ze tourde eerder dit jaar al met Toro Y Moi door de VS. Momenteel gaat ze samen met Flying Lotus tientallen Amerikaanse podia af.

Zdenka 2080, Olsens eerste albumrelease via Brainfeeder, schetst een dystopische toekomst waarin de aarde compleet uitgewoond is door corrupte regeringen en grote bedrijven. Klinkt behoorlijk duister en onheilspellend, maar dankzij Olsens dromerige stem en jazzy elektronische klanken wordt het nooit al te zwaar. Met haar producties balanceert Olsen altijd tussen maf en serieus, speels en melancholisch. Ze laat zich net zo goed inspireren door Stereolab als door Herbie Hancock, en de vergelijking met FlyLo is – niet geheel verrassend – nooit ver te zoeken.

Support: Jelee.

Dit concert is onderdeel van de Rotterdamse popweek.

Insider tip

Blijf achteraf vooral hangen want we gaan nog tot de ochtendgloren door met Womanopoly.

Article

De weirde werkwijze van Salami Rose Joe Louis

Salami Rose Joe Louis: haar artiestennaam klinkt even weird als haar muziek en is een mix van nicknames die Linsday Olsen als klein meisje kreeg. Ook in haar muziek gooit ze alles in een kosmische mix.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 07 March

Antal, Sassy J & Dego

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica […]

Tuesday 10 March

Franc Moody at BIRD

Franc Moody

Non-stop funky grooves overspoeld met elektronische elementen à la Daft Punk en Jamiroquai. Met deze formule (en met hun reputatie […]

Wednesday 11 March

Yung Nnelg

Yung Nnelg, Amsterdammer met Ghanese roots, heeft zich op de kaart gezet als één van ’s lands meest unieke en […]