fbpx

De Platentas Van

Bombino

Regelmatig neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is de “eer” aan desertbluesrocker Bombino. In oktober doet hij BIRD aan. Check hier alvast welke artiesten en nummers hem inspireren, opvrolijken en kippenvel bezorgen.

Welke artiesten inspireerden je om ook muzikant te worden?

Jimi Hendrix, Ali Farka Touré, Carlos Santana, Dire Straits en Tinariwen waren mijn grootste inspiraties om muzikant te worden.

Wat waren de eerste nummers die je op je gitaar kon spelen?

Ik begon met traditionele Toeareg bluesnummers, de hele simpele. Sommige zijn zo oud dat ze niet eens namen hebben. Nadat ik deze nummers onder de knie had begon ik nummers van Tinariwen en Ali Farka Touré te bestuderen totdat ik al hun platen kon spelen.

Heb jij weleens kippenvel gekregen tijdens een optreden? En zo ja, van welke artiest(en) was dat optreden?

Van grootheden als Jimi Hendrix, Bob Marley of Ali Farka Touré krijg ik al kippenvel door naar filmpjes van hun optredens te kijken. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Zijn er artiesten waar je momenteel naar opkijkt?

Jazeker! Er zijn tegenwoordig veel artiesten die ik bewonder, veel van de artiesten die ik zie spelen op festivals waar ik ook moet optreden. Afgelopen jaar heb ik erg genoten van de optredens van Jovanotti, Ozomatli, The Black Keys, The Roots en heel veel anderen. Verder zie ik ook graag optredens van Afrikaanse artiesten als Vieux Farka Touré, Bassekou Kouyate, Hugh Masekela… teveel geweldige artiesten om op te noemen eigenlijk.

Welk nummer speel je om jezelf op te vrolijken?

Mijn favoriete nummer daarvoor is toch eigenlijk wel ‘Iyat Idounia Ayasahen’. Dit is een van mijn oudere nummers, maar ik voel me gelijk beter en het zorgt altijd voor een frisse energie-explosie op het podium.

Wat is je guilty pleasure, een nummer waarvan je liever niet openlijk toegeeft dat je het graag luistert (maar desondanks toch in de playlist terechtkomt)?

Dan ga ik toch voor ‘Tar Hani’, het bekendste werk uit mijn repertoire, denk ik. Het is een oud en simpel nummer met een hele funky beat. Ik heb het inmiddels al zo vaak gespeeld dat het een beetje als valspelen aanvoelt, omdat ik het publiek iets geef wat hij al kent, maar ik word altijd zó vrolijk als ik dit nummer speel.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Saturday 02 November

Salami-Rose-Joe-Louis-BIRD-Rotterdam

Salami Rose Joe Louis

Salami Rose Joe Louis luidt de artiestennaam van de nieuwste aanwinst van Flying Lotus’ grensverleggende platenlabel Brainfeeder. Het is een […]

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist