fbpx

Back to the future met 360 Degrees

Afgelopen november won 360 Degrees de Rotterdam Award voor Beste Clubavond. De clubavond heeft house als basis: “Een klein beetje zoals in het begin van de jaren tachtig, toen house zich vanuit disco ontwikkelde, maar dan wel in een 2015-jasje. Het moet wel kloppen in deze tijd. Het middelpunt is house maar het heet 360 Degrees omdat we alles draaien, waaronder ook toekomstige muziek.” Aldus initiatiefnemer Guido van Dieren. BIRD vroeg hem naar een aantal absolute hoogtepunten uit 2015 en om alvast een tipje van de sluier van 2016 op te lichten.

Theo Parrish

“Altijd fijn om hem in huis te hebben, om hoe hij draait, maar ook als persoon. Hij is serieus, maar draait tegelijkertijd met heel veel humor. Er is geen dj die kan draaien zoals hij. Niet te kopiëren, op de een of andere manier. Hij zal altijd de grenzen opzoeken en nooit op safe spelen. Dat is belangrijk voor ons. Als iedereen naar links gaat, gaan wij naar rechts. Dat maakt het niet makkelijk, maar wel heel aantrekkelijk.”

Ron Trent

“Toen Ron Trent 14 jaar oud was maakte hij al een houseklassieker. Ik heb vier jaar achter hem aangezeten voor ik hem kon boeken en afgelopen jaar is dat eindelijk gelukt! Hij is als dj door de wol geverfd, je merkt echt aan zijn plaatkeuze dat hij hier al lang mee bezig is. Hij weet van elke plaat precies wat het effect op de zaal zal zijn.”

The Black Madonna

“Hier keek ik echt naar uit! Ze is een opkomende ster die al lang meegaat in de scene, maar haar carrière heeft de afgelopen jaren opeens vaart gekregen. We konden haar vroeg boeken en waren een van de eerste bookings in Nederland. Ze draaide in de kleine zaal met ongeveer 200 man. De energie was heel tof, het publiek was zonder shirt op de boxen aan het dansen.” Hopelijk zal The Black Madonna haar succes herhalen wanneer ze op 8 april weer in BIRD komt draaien, deze keer samen met Hunee. “Ik wilde ze allebei heel graag boeken. Toen zag ik op Twitter een gesprek tussen hen twee, dat ze graag samen wilden draaien. Dus ben ik dat gaan regelen.”

It’s like 5 months away but I feel like I should tell you I finally get to play with Hunee!!!!

Posted by The Black Madonna on Wednesday, November 11, 2015

Jij!

Oftewel het publiek. “Daar ben ik echt heel blij mee. Het zijn muziekliefhebbers, die speciaal voor de avond komen. Er wordt niet alleen op telefoons gekeken, het is echt een publiek dat komt om te dansen.”

360 Degrees meemaken?

Dat kan! Bijvoorbeeld op 15 januari met Andres, Glenn Underground op 4 maart of The Black Madonna, Hunee en Sassy J op 8 april.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 11 May

BIRD-Rotterdam-The-Flexican

The Flexican

Het recept is duidelijk: Yardbird serveert je elke tweede zaterdag van de maand de beste hiphop, r&b en future-beats van vroeger, nu, maar vooral die van morgen.

Friday 03 May

New York Transit x Radio 80000

Vanavond hebben we double the thrill. Want we koppelen onze krachten met het Duitse online radio-station Radio 80000 (a.k.a. de Operator van München).

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist