fbpx

5 pareltjes uit de collectie van Sadar Bahar

Theo Parrish noemt hem een van de beste Amerikaanse dj’s die hij kent. Zijn platencollectie is even groot als vermaard en iets anders dan vinyl draait hij niet. Op vrijdag 16 mei heeft 360 Degrees Sadar Bahar terug naar BIRD gehaald! Om in de stemming te komen selecteerden we alvast vijf tracks uit de collectie van de goedlachse dj, curator en vinylfreak uit Chicago.

Love Call

Een typische funky Sadar-track is ‘Love Call’ van Ramsey & Co, een plaat die – niet geheel verrassend – zeer lastig is te krijgen. Zelfs de Jazzman-reissue van deze plaat die een aantal jaar terug is uitgekomen is een echt collector’s item.

Samurai

Een moderne parel van het Japanse Jazz Tronik. Hiermee zette Sadar de zaal tijdens zijn laatste optreden in BIRD in vuur en vlam.

The Crown

Niet al Sadars favourites zijn obscuur. Je vindt ook tracks zoals deze van Gary Byrd and the GB Experience terug in zijn collectie. Zolang het maar funky is, wordt het door Sadar gedraaid.

Don’t Joke With a Hungry Man

Er zijn veel mensen die denken dat Sadar voornamelijk disco en funk uit de jaren zeventig draait. Hij heeft inderdaad bijzonder veel muziek uit deze periode verzameld, maar het muzikale palet van Sadar is erg breed en divers. Een goed voorbeeld hiervan is bovenstaande plaat die hij de laatste keer dat hij bij ons op bezoek was nog draaide.

Disco Train

En tot slot een prachtige afro-, disco- en funktrack die de veelzijdigheid van Sadars dj-sets goed illustreert.

 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!