fbpx

Saturday 16 May 2015

360 Degrees

Sadar Bahar

Start

23:00

Ticket prices

€ 8,- (early BIRD) / € 12,- (regular)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden.

In de jaren tachtig begon Sadar Bahar zijn dj-carrière in Chicago, een tijd waarin veel dj’s house en discosounds speelden. Sadar koos voor een andere weg en ging op zoek naar zeldzame, en moeilijk-te-vinden grooves. Het liefst zocht hij iedere dag verschillende platenwinkels af om vintage deephousesounds te vinden. Hij ging steeds verder in zijn zoektocht naar de deepest house en creëerde zo een unieke sound die hij Soul in the Hole noemde.

In 2012 verscheen de lp Soul in the Hole, met daarop een compilatie van verschillende tracks die Sadar Bahar samen met Lee Collins heeft samengesteld. Soul in the Hole is een wonderbaarlijke verzameling van funk, disco, boogie en soul en bestrijkt een enorm breed terrein. De muziek is uniek, van hoogstaande kwaliteit en is geweldig om op te dansen. Bij Sadars optreden in BIRD kun je veel underground plaatjes en onbekende B-sides, verwachten of zoals hij zelf zegt: ‘A lot of stuff I play, other DJ’s don’t play.’

Ticketlink for international guests and/or guests without a Dutch bank account: here.

Playlist

5 pareltjes uit de collectie van Sadar Bahar

Theo Parrish noemt hem een van de beste dj’s die hij kent. Luister hier waarom.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith