fbpx

Saturday 16 May 2015

Tickets

360 Degrees

Sadar Bahar

Start

23:00

Ticket prices

€ 8,- (early BIRD) / € 12,- (regular)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden.

In de jaren tachtig begon Sadar Bahar zijn dj-carrière in Chicago, een tijd waarin veel dj’s house en discosounds speelden. Sadar koos voor een andere weg en ging op zoek naar zeldzame, en moeilijk-te-vinden grooves. Het liefst zocht hij iedere dag verschillende platenwinkels af om vintage deephousesounds te vinden. Hij ging steeds verder in zijn zoektocht naar de deepest house en creëerde zo een unieke sound die hij Soul in the Hole noemde.

In 2012 verscheen de lp Soul in the Hole, met daarop een compilatie van verschillende tracks die Sadar Bahar samen met Lee Collins heeft samengesteld. Soul in the Hole is een wonderbaarlijke verzameling van funk, disco, boogie en soul en bestrijkt een enorm breed terrein. De muziek is uniek, van hoogstaande kwaliteit en is geweldig om op te dansen. Bij Sadars optreden in BIRD kun je veel underground plaatjes en onbekende B-sides, verwachten of zoals hij zelf zegt: ‘A lot of stuff I play, other DJ’s don’t play.’

Ticketlink for international guests and/or guests without a Dutch bank account: here.

Playlist

5 pareltjes uit de collectie van Sadar Bahar

Theo Parrish noemt hem een van de beste dj’s die hij kent. Luister hier waarom.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 April

Royal Republic BIRD Rotterdam Kingsday

Royal Republic

Sit back, relax and enjoy the vibes! Royal Republic is óók dit jaar de plek waar je moet zijn op Koningsdag.

Friday 03 May

New York Transit x Radio 80000

Vanavond hebben we double the thrill. Want we koppelen onze krachten met het Duitse online radio-station Radio 80000 (a.k.a. de Operator van München).

Saturday 11 May

BIRD-Rotterdam-The-Flexican

The Flexican

Het recept is duidelijk: Yardbird serveert je elke tweede zaterdag van de maand de beste hiphop, r&b en future-beats van vroeger, nu, maar vooral die van morgen.