fbpx

Thursday 12 September 2019

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Welcome To London

Autumn Residency curated by Nello Biasini

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Autumn is here. Time to turn over a new leaf. En dat doen we met een nieuwe BIRDsessions-residency. Grab your passport, tourguide Nello Biasini neemt je mee op een muzikale trip over de hele wereld. We beginnen in New Orleans, stappen over in Londen, gaan terug naar Detroit en eindigen in hometown Rotterdam.

London

Next stop: London! De lijst van Afrikaanse en Caraïbische artiesten die sinds de sixties de oversteek maakten naar Londen is eindeloos: Fela Kuti, Ebo Taylor, Orlando Julius, … De mix of cultures was booming! Het achtkoppige DNA komt vanavond langs voor je maandelijkse dosis afrobeat-vibes. De kenners van het genre weten dus: heerlijk lange instrumentale intro’s, energieke percussies, mind-blowing horns en ongekende energie. Het verkeer komt van links, vanavond!

Line-up

Teun Creemers: bass
Lauriene Ghils: percussions
t.b.a.: keys
Jahja Telussa: guitar
Jesse Schilderink: sax
Mau: spoken word
Damaris Vreds: spoken word
Nello Biasini: drums & session leader

Autumn Residency Curated by Nello Biasini

Nello’s project voor de Autum Residency heet ‘Welcome To…’. Inspiratie voor de sessies haalt hij uit zijn eigen wereldburger-status.

Houd je zelf ook van (muzikale) trips? Mooi. Dan zien we je – elke – donderdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

Interview

Around the world with Nello Biasini

Onze BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu sprak Nello alvast over z’n project: een muzikale reis die ons helemaal van New Orleans naar Rotterdam brengt… all aboard!

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]

Friday 23 October

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]