fbpx

Wednesday 09 March

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Songs of Joy

Spring Residency curated by Peter Somuah

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

VOOR DIT EVENT IS GEEN QR-CODE NODIG.

Na een kleine break is de BIRDsessions Residency is back with a vengeance! En wie is de one wie het spits afbijt? Niemand minder dan de Ghana-born, Rotterdam-based trompetvirtuoos Peter Somuah! Een maand lang schotelt Peter Somuah ons zijn persoonlijke droomprogramma voor.

Tijdens deze avond zal de composities van de Mozambique-born, Rotterdam-based bassist, vocalist Ildo Nanja centraal staan. Zijn nummers zijn geïnspireerd door jazz en traditionele muziek uit Mozambique en Zuid-Afrika en hebben veelal een boodschap van vrede.

Line-up

Ildo Nanja: bas/ vocals
Tin Chi : piano
Peter Somuah: trompet
Martin Hafizi: drums
Danny Rombout: percussie

“On Safe Ground”: Spring Residency Curated by Peter Somuah

Ook dit kwartaal geven we carte blanche aan een BIRDsessions-stamgast. De honneurs liggen ditmaal bij trompetvirtuoos Peter Somuah. Met zijn residency wil Peter een ‘safe ground’ voor iedereen creëren. De wisselende artiesten die het thema van de week ten gehore zullen brengen, mogen zich vrij voelen te experimenteren. Andere muzikanten mogen zich vrij voelen mee te komen jammen. Mensen in het publiek mogen hun emoties, positief of negatief, de vrije loop laten. Moge de muziek ons allemaal ‘on safe ground’ brengen!

We zien je dus – elke – woensdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

Interview

On Safe Ground met Peter Somuah

Een maand lang schotelt Peter Somuah ons zijn persoonlijke droomprogramma voor. Hoe hij deze residency invult en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt vertelt Peter in een gesprek met BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 August

Xenia Rubinos

De visionaire zangeres en muziekmaker Xenia Rubinos duikt in en uit verschillende genres met haar signature power vocals en wordt […]

Saturday 03 September

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Friday 09 September

Chief Xian aTunde Adjuah

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.