fbpx

Thursday 29 February

Sirens Of Lesbos

Start

20:30 (doors open: 20:00)

Ticket prices

€19,50 (Pre-sale) €20,- (Doors)

Tickets

Genre

Tell your friends

Sirens Of Lesbos, dat grenzen, genres en tijdperken overschrijdt, heeft een sound neergezet dat anders is dan alle andere. Het vijfkoppige Zwitserse collectief heeft recentelijk hun sociaal-politiek getinte, kosmisch mooie tweede album met de wereld gedeeld dat draait om een simpel, veelzeggend woord: Vrede. Op donderdag 29 februari staat de band in BIRD!


De reis die de band tot nu toe heeft afgelegd is enigszins onconventioneel geweest. De groep, die bestaat uit producers Melvyn Buss en Arci Friede, zangers – en zussen – Jasmina en Nabyla Serag, en art director Denise Häberli, lijkt een beetje op een niet-functionele familie en is voortgekomen uit de Zwitserse muziekscene. In 2013 vonden Jasmina, Melvyn en Arci voor het eerst erkenning via een zelfopgelegde uitdaging om een Ibiza-hit te schrijven. Dat lukte – Long Days, Hot Nights, dat remixen kreeg van Claptone en Fred Falke – was het middelpunt van een biedingsstrijd bij een groot label en ze tekenden bij Sony.

Hun nieuwste album Peace gaat over jezelf vinden te midden van chaos; over diamanten maken van puin en vreugde en liefde vinden in kleine momenten. “Sommige teksten zijn krachtig – ze gaan over de tijd nemen en de moed hebben om dat te doen,” zegt de band. “En gewoon jezelf zijn en je leven leiden.”

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!