fbpx

Saturday 07 May 2022

Peter Somuah

Album Release

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 12,50 (pre-sale) / € 13,- (door)

Tickets

Houston, we have lift off! Op 7 mei presenteert BIRDbekende Peter Somuah samen met de Peter Somuah Group zijn debuutalbum Outer Space in BIRD! Bereid je voor op een avond vol afro ritmes, jazzy grooves, en melancholische trompet sounds!

De talented jazztrompetist Peter Somuah is afkomstig uit Ghana. Door eindeloos te luisteren naar zijn favoriete trompethelden zoals Roy Hargrove en Miles Davis leerde hij zijn instrument tot in details te beheersen. Met een sterk gevoel voor ritme, verfijnde warme trompet sound, en muzikale invloeden uit de West Afrikaanse muziek weet hij het publiek te raken en mee te nemen naar verschillende soulvolle soundscapes.

Na een aantal succesvolle jaren als muzikant in Ghana arriveert Peter in Rotterdam. Al snel collaborate hij samen met artiesten zoals Akwasi en Yung Nnelg en nam hij deel aan our very own The Nest residency! Met zijn composities, virtuose spel en stage performance heeft hij zelfs al een Erasmus Jazz award for young jazz talent in de pocket weten te scoren! Op zijn debuut Outer Spacezoek Peter de grenzen van jazz, afro-funk en traditionele Ghanese muziek op. Dus trek je astronautenpak maar aan en be ready to go where no one has gone before!

Interview

On Safe Ground met Peter Somuah

Een maand lang schotelt Peter Somuah ons zijn persoonlijke droomprogramma voor. Hoe hij deze residency invult en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt vertelt Peter in een gesprek met BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu.

View agenda

Have A Look At This

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Saturday 01 April

Grand opening Garden of BIRD

It’s about time! Op zaterdag 1 april (geen grap) kun jij weer hangen in onze voortuin, Garden of BIRD, en trappen we het terrasseizoen af met een grand opening! Dit doen we met een all-star line-up aan DJ’s. Jij vult je buik met de lekkerste drinks & bites, en de DJ’s vullen de Garden met RnB, hiphop, soul en funky BIRD sounds.

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.