fbpx

Saturday 07 May 2022

Peter Somuah

Album Release

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 12,50 (pre-sale) / € 13,- (door)

Tickets

Houston, we have lift off! Op 7 mei presenteert BIRDbekende Peter Somuah samen met de Peter Somuah Group zijn debuutalbum Outer Space in BIRD! Bereid je voor op een avond vol afro ritmes, jazzy grooves, en melancholische trompet sounds!

De talented jazztrompetist Peter Somuah is afkomstig uit Ghana. Door eindeloos te luisteren naar zijn favoriete trompethelden zoals Roy Hargrove en Miles Davis leerde hij zijn instrument tot in details te beheersen. Met een sterk gevoel voor ritme, verfijnde warme trompet sound, en muzikale invloeden uit de West Afrikaanse muziek weet hij het publiek te raken en mee te nemen naar verschillende soulvolle soundscapes.

Na een aantal succesvolle jaren als muzikant in Ghana arriveert Peter in Rotterdam. Al snel collaborate hij samen met artiesten zoals Akwasi en Yung Nnelg en nam hij deel aan our very own The Nest residency! Met zijn composities, virtuose spel en stage performance heeft hij zelfs al een Erasmus Jazz award for young jazz talent in de pocket weten te scoren! Op zijn debuut Outer Spacezoek Peter de grenzen van jazz, afro-funk en traditionele Ghanese muziek op. Dus trek je astronautenpak maar aan en be ready to go where no one has gone before!

Interview

On Safe Ground met Peter Somuah

Een maand lang schotelt Peter Somuah ons zijn persoonlijke droomprogramma voor. Hoe hij deze residency invult en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt vertelt Peter in een gesprek met BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 10 October

Immanuel Wilkins

Immanuel Wilkins

Op vrijdag 10 november staat altsaxofonist en componist Immanuel Wilkings, die een altosax bespeelt alsof het ademen is in BIRD.

Sunday 15 October

BCUC

BCUC

Activistische psychedelica en plezierige afrobeat, dat is Bantu Continua Uhuru Consciousness, kortweg BCUC. Zie BCUC 15 oktober in BIRD!

Tuesday 17 October

JaRon Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: […]