fbpx

Saturday 26 November 2022

Ondara

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) € 18,- (door)

Tickets

Ready to get folked? Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 november brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Ondara groeide op in Nairobi en maakte al op jonge leeftijd – geïnspireerd door artiesten als Radiohead, Nirvana, Jeff Buckley en Bob Dylan – muziek. Op zijn 20e maakte de zanger voor zijn carrière de oversteek naar Minneapolis – de stad van zijn grote held Bob Dylan. Daar maakte hij al snel naam met zijn bijzonder intieme folk-rock-songs. De afgelopen jaren veroverde hij de harten van folk-lovers over de hele wereld met het debuut Tales of America en zijn indrukwekkende Tiny Desk-optreden. Dit jaar belooft de zanger zijn voorgaande efforts te overtreffen met zijn upcoming album, The Spanish Villager (waarvan je de eerste single hier kan horen).

View agenda

Have A Look At This

Sunday 08 September

Porcelain id

Parels zijn zeldzaam en je zult moeite moeten doen om ze te vinden. Gelukkig komt België steeds met nieuwe parels, met als nieuwste Porcelain id Zondag 08 september komen ze naar V11 in Rotterdam!

Wednesday 18 September

Baby Rose

Baby Rose maakt helende muziek voor de doellozen en gebroken harten. De genomineerde zangeres/liedjesschrijver en producer heeft van nature een uniek rijke stem die zich perfect leent voor haar krachtige, rokerige ballads waarin verloren liefdes en gebroken toekomsten worden betreurd. “Ik maak muziek om mezelf door dingen heen te helpen,” zegt ze. De indringende eerlijkheid en kwetsbaarheid die ze in haar teksten brengt, helpt op haar beurt anderen om hun gevoelens te verwerken en een plek van heling te vinden. Voor Rose is het een voortdurende reis. “Als ik iets achter ga laten, is het mensen terugbrengen naar zichzelf,” zegt ze. “Terwijl ik zelf terugkom bij mezelf, is het een voortdurende reset: Onthoud wie je bent, onthoud wie je wilt zijn.”

Thursday 17 October

Myles Sanko

Soul-lovers opgelet! Na in 2014, 2016 en 2022 de zaal gerockt (of gesould?) te hebben is Myles Sanko donderdag 17 oktober terug in BIRD. Deze lovechild of soul music bracht oktober dit jaar zijn zesde album Let It Unfold uit. Op dit album rekent Sanko af met trauma’s uit zijn kindertijd en zingt hij over zijn toekomstdromen. Het maken van de songs was therapeutische voor Sanko en geeft hem nieuwe kracht: het hielp hem om zijn kwetsbaarheden te omarmen en zijn sterke kanten te vieren. Hoe dat klinkt? Verwacht zijn usual soul, jazz, hiphop en de ritmische invloeden van zijn Ghanese roots samengesteld tot één catchy soulvolle sound.