fbpx

Thursday 29 September 2022

New Cool Collective

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 23,50 (pre-sale) / € 24,- (door)

Tickets

Lets party! De enige band die zich na 29 jaar nog steeds nieuw en cool mag noemen, komt naar BIRD! Op donderdag 29 september zullen de heren van New Cool Collective als vanouds de tent afblazen met hun unique mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo!

De kiem voor New Cool Collective werd in 1993 gelegd in de Amsterdamse Soul Kitchen. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in toonaangevende clubs en festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte New Cool Collective afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

YUNIKōN

Begin 2021 verkast New Cool Collective van het vertrouwde Amsterdam, naar de beste stad van Nederland, Rotterdam voor een samenwerking met Simon Akkermans, een producer bekend van zijn ‘wall of sound’ en een oude bekende van de band. De verandering van omgeving en studio zorgden direct voor een bak aan nieuwe impulsen en dat is onmiskenbaar terug te horen. ‘YUNIK?N’, Japans voor eenhoorn, is net als de titeltrack een caleidoscopisch en veelzijdig album geworden, waarbij de elektronische sounds van het vorige album in een fris jasje zijn gestoken.

Benjamin Herman

Article

De veelzijdige samenwerkingen van Benjamin Herman

Als Benjamin Herman al valt te plaatsen in een hokje is het dat van muzikaal meesterbrein. Want hoewel zijn basis […]

View agenda

Have A Look At This

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Saturday 01 April

Grand opening Garden of BIRD

It’s about time! Op zaterdag 1 april (geen grap) kun jij weer hangen in onze voortuin, Garden of BIRD, en trappen we het terrasseizoen af met een grand opening! Dit doen we met een all-star line-up aan DJ’s. Jij vult je buik met de lekkerste drinks & bites, en de DJ’s vullen de Garden met RnB, hiphop, soul en funky BIRD sounds.

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.