fbpx

Thursday 29 September

New Cool Collective

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 23,50 (pre-sale) / € 24,- (door)

Tickets

Lets party! De enige band die zich na 29 jaar nog steeds nieuw en cool mag noemen, komt naar BIRD! Op donderdag 29 september zullen de heren van New Cool Collective als vanouds de tent afblazen met hun unique mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo!

De kiem voor New Cool Collective werd in 1993 gelegd in de Amsterdamse Soul Kitchen. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in toonaangevende clubs en festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte New Cool Collective afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

YUNIKōN

Begin 2021 verkast New Cool Collective van het vertrouwde Amsterdam, naar de beste stad van Nederland, Rotterdam voor een samenwerking met Simon Akkermans, een producer bekend van zijn ‘wall of sound’ en een oude bekende van de band. De verandering van omgeving en studio zorgden direct voor een bak aan nieuwe impulsen en dat is onmiskenbaar terug te horen. ‘YUNIK?N’, Japans voor eenhoorn, is net als de titeltrack een caleidoscopisch en veelzijdig album geworden, waarbij de elektronische sounds van het vorige album in een fris jasje zijn gestoken.

Benjamin Herman

Article

De veelzijdige samenwerkingen van Benjamin Herman

Als Benjamin Herman al valt te plaatsen in een hokje is het dat van muzikaal meesterbrein. Want hoewel zijn basis […]

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 27 September

LETTUCE

Trek je dansschoenen alvast maar aan want LETTUCE komt naar BIRD! De Grammy-nominated 6-koppige band zullen je op 27 september laten shaken met hun mix van funk, hip-hop, rock, psychedelia, jazz, soul, en go-go.

Wednesday 28 September

10 years BIRDsession

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Vanavond gaan we all out met een speciale 10 years editie!

Friday 30 September

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!