fbpx

Tuesday 11 February

Nérija

Start

20:30 (20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) . € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. Nubya Garcia en leden van KOKOROKO, neemt het niet zo nauw met genres. In hun swingende cocktail komt alles langs: van sixties-hardbop, funk en soul tot hiphop en township-blues. Dinsdag 11 februari blazen ze met deze mix BIRD omver.

Nérija is een mix & match van al het goede dat UK jazz te bieden heeft. Neem Nubya Garcia, die vorig jaar in BIRD liet horen dat ze met recht een van de meest bejubelde saxofonisten van het moment is. Of trompettist Sheila Maurice-Grey, die als drijvende kracht van KOKOROKO (tijdens MOMO) de volledige grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg aan het dansen kreeg. Of altist Cassie Kinoshi, die als onderdeel van SEED Ensemble een Mercury Prize-nominatie in de wacht sleepte. En dan zijn we niet eens op de helft!

Al dat talent op een plek kon niet onopgemerkt blijven. Nérija won in 2017 de Parliamentary Jazz Award 2017 in de categorie beste nieuwkomer en de kersverse debuutplaat Blume kon deze zomer op lovende recensies rekenen van o.a. Pitchfork en de Volkskrant. Maar als we muziekjournalisten mogen geloven, is het zevenkoppige collectief op het podium op haar best!

Line-up

Sheila Maurice-Grey: trumpet
Rosie Turton: trombone
Cassie Konoshi: alto saxophone
Nubya Garcia: tenor saxophone
Shirley Tetteh: guitar
Rio Kai: double bass
Lizy Exell: drums

View agenda

Have A Look At This

Sunday 27 September

Ntjam Rosie at BIRD

Ntjam Rosie

Zondag 27 september tovert soulzangeres Ntjam Rosie onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Rosie’s melodieën.

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]

Friday 23 October

Becca Stevens

Helaas heeft Becca Stevens haar najaarstour moeten annuleren. Ticketkopers krijgen persoonlijk bericht via e-mail.