fbpx

Wednesday 17 June 2015

Natalie Prass

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)
CJP: € 8,- (pre-sale) / € 11,- (door)

Tickets

Voor liefhebbers van soul, infused met Dolly Parton, Dusty Springfield en Jenny Lewis (voor wie ze ook backing vocalist was): maak kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass. Onlangs rockte ze SXSW en Later With Jools Holland (en de redacties van Rolling Stone, Time Magazine, The New Yorker… moeten we nog doorgaan?) nog, maar op deze woensdag staan Natalie en haar onbeschaamd oprechte seventies soulpopsongs in BIRD.

Tamme vogels en reggaesets

Natalie Prass was in haar tienerjaren vooral aan de oostkust van Amerika te vinden, optredend en met een tamme vogel op de schouder (want waarom ook niet?). Na een reeks muziekcursussen en een jaar Berklee, een van de beste muziekcolleges van Amerika, verhuisde ze naar Nashville waar ze tien jaar aan haar skills zou werken. Hier maakte ze langzaam maar zeker naam voor zichzelf met haar heldere stem en unieke optredens die wars zijn van enige conventie. Zo kunnen velen haar onverwachte reggaeset – met een grote Isaac Hayes-poster op de achtergrond – in het Ryman Auditorium in Nashville nog goed herinneren.

Spacebomb en debuut-cd

Na Nashville vertrok Natalie naar Virginia om daar een samenwerking aan te gaan met Matthew E. White, de oprichter van Spacebomb Records. De twee gaan way back, toen ze tijdens hun middelbareschooltijd samenspeelden in verschillende rockbandjes. In Virginia creëerden ze samen een muzikaal meesterwerk, Natalie Prass, een plaat die tegelijkertijd volledig anachronistisch en hella fresh klinkt. Momenteel toert Natalie rond om haar album aan de wereld te laten horen. Na optredens op SXSW, Later With Jools Holland en zo’n beetje alle Amerikaanse tv-zenders is het deze woensdag tijd voor BIRD!

Playlist

The Godmothers van Natalie Prass

Wie zijn de inspiraties van Natalie Prass? Lees en beluister het antwoord hier.

View agenda

Have A Look At This

Friday 03 June

AFTER ROOFTOP PARTY

Na afloop van het Dakendagen programma op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni op het dak van Station Hofplein kan je nog even […]

Sunday 05 June

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar BIRD. Met zijn gitaar door het festival- en clublandschap omzijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen.

Friday 10 June

Mr. Scruff x Jamie 3:26

DJ, cartoonist én theedrinker Mr. Scruff is back (again)! Bijna traditiegetrouw komt Mr. Scruff (6e keer) naar BIRD en this time samen met Jamie 3:26. Bust a move op de pareltjes van Scruff en Jamie in de avond van 10 juni tijdens een (nu al) legendarische editie van 360 Degrees!