fbpx

Wednesday 04 May 2022

Moor Mother

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50,- (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

The revolution will not be televised. Nee: je aanschouwt het op woensdag 4 mei in Rotterdam. Dan dropt hiphop-powerhouse Moor Mother haar apocalyptische spoken-word en revolutionaire rhymes in BIRD. Vorig jaar speelde ze BIRDfest al om met haar free-jazz ensemble Irreversible Entanglements. Dit jaar doet ze het solo dunnetjes over.

De wereld brandt en Philadelphia-born Moor Mother is klaar voor de apocalypse. Sinds 2016 is de dichter en spoken-word-artiest in verschillende formaties (Black Quantum Futurism, Irreversible Entanglements) bezig met een indrukwekkende aanval op maatschappelijke injustices: van racisme tot klasse-ongelijkheid. Dat klinkt als: industriële electro-punk vol distortion, explosieve beats en afrofuturistische rhymes. In 2021 zette de mc haar sonische vuur een versnelling lager en kwam ze met – in haar eigen woorden – haar meest toegankelijke plaat tot nu toe: Black Encyclopedia of The Air. Op het album, met soundscapes en beats van collaborator Olof Melander, werkt ze samen met o.a. Pink Siifu en Brother May. Check het hier en scoor je tickets voor haar optreden in BIRD op 4 mei.

View agenda

Have A Look At This

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Saturday 01 April

Grand opening Garden of BIRD

It’s about time! Op zaterdag 1 april (geen grap) kun jij weer hangen in onze voortuin, Garden of BIRD, en trappen we het terrasseizoen af met een grand opening! Dit doen we met een all-star line-up aan DJ’s. Jij vult je buik met de lekkerste drinks & bites, en de DJ’s vullen de Garden met RnB, hiphop, soul en funky BIRD sounds.

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.