fbpx

Wednesday 04 May

Moor Mother

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50,- (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

The revolution will not be televised. Nee: je aanschouwt het op woensdag 4 mei in Rotterdam. Dan dropt hiphop-powerhouse Moor Mother haar apocalyptische spoken-word en revolutionaire rhymes in BIRD. Vorig jaar speelde ze BIRDfest al om met haar free-jazz ensemble Irreversible Entanglements. Dit jaar doet ze het solo dunnetjes over.

De wereld brandt en Philadelphia-born Moor Mother is klaar voor de apocalypse. Sinds 2016 is de dichter en spoken-word-artiest in verschillende formaties (Black Quantum Futurism, Irreversible Entanglements) bezig met een indrukwekkende aanval op maatschappelijke injustices: van racisme tot klasse-ongelijkheid. Dat klinkt als: industriële electro-punk vol distortion, explosieve beats en afrofuturistische rhymes. In 2021 zette de mc haar sonische vuur een versnelling lager en kwam ze met – in haar eigen woorden – haar meest toegankelijke plaat tot nu toe: Black Encyclopedia of The Air. Op het album, met soundscapes en beats van collaborator Olof Melander, werkt ze samen met o.a. Pink Siifu en Brother May. Check het hier en scoor je tickets voor haar optreden in BIRD op 4 mei.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 30 June

Myles Sanko

Myles Sanko’s muziekstijl is funky, jazzy en heeft een vintage feel met een moderne twist. 30 juni speelt hij in BIRD!

Friday 08 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen jouw favoriete artiesten in BIRD om te jammen of om voor een avond dj te spelen.

Saturday 09 July

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens […]