fbpx

Thursday 22 December

Michelle David & The True-tones

at LantarenVenster

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 19,50 (Pre-sale)

Tickets

Michelle David & The True-tones laten je de rauwe kracht van gospel en soul voelen. Hun muziek gaat van Mali in West-Afrika naar de Cariben, en dan door naar New Orleans en naar de Mississippi Delta Blues. Op donderdag 22 december brengen Michelle David en haar band je naar church in LantarenVenster!

Vergelijkbare artiesten:

Ntjam Rosie, Ruben Heini, Myles Sanko, Sabrina Starke, Dragon Fruit, Dawn Brothers, Nona

Over Michelle David & The True-tones

Michelle David is geboren in North Carolina en opgegroeid in New York. Ze zong al vanaf haar vierde in de kerk en een jaar later al bij haar eerste gospelgroep The Mission of Love. Ze draagt soul op de tong en in het hart. In zalen, kerken en op festivals gaat het dak eraf bij Davids opzwepende performances. Michelle David & the True-tones laten je de kracht van gospel en soul voelen en beleven. Hun muziek gaat van Mali in West-Afrika naar de Cariben, en dan door naar New Orleans en naar de Mississippi Delta Blues. Voorheen bekend als Michelle David & The Gospel Sessions, kunnen Michelle David & The True-tones met de nieuwe naam nog meer muzikale invloeden aan hun unieke stijl toevoegen.

Over de The True Tones

Geïnspireerd door de roots van rhythm & blues, R&R en soul, maken muzikanten Onno Smit en Paul Willemsen muziek ontstaan uit pure energie. De mix van black music turnde ze om naar een eigen variatie en zo ontstond de The True Tones. Beiden mannen speelden in hun bands Beans & Fatback en Lefties Soul Connection en vonden in de Amerikaanse David een dijk van een bijzondere stem om die de zoektocht naar soul uit te dragen.

Over LantarenVenster

LantarenVenster is het theater voor alternatieve film en de beste jazz in Rotterdam. Jaarlijks worden er 120 concerten geven waaronder jazz, singer-songwriter en world. Met de nadruk duidelijk op jazz, in de volle breedte verleent LantarenVenster zich aan verschillende nationale en internationale sterren. Met grote namen als Joshua Redman, John Scofield, Snarky Puppy, Brad Mehldau, Marcus Miller, Orchestra Baobab en Oumou Sangaré is er aandacht voor zowel jong als lokaal talent.

Over de organisatie

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen, en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon en wordt georganiseerd door LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts, BIRD en Rotown.

Line-up Michelle David & The True-tones

Michelle David – zang
Onno Smit – gitaar, basgitaar
Paul Willemsen – gitaar, basgitaar
Bas Bouma – drums, percussie

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]