fbpx

De Platentas van

Dragonfruit

Om de week neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is het de beurt aan de band die op 13 oktober in BIRD staan; Dragonfruit! Mind you, de tracks die je zo tegenkomt zijn *chef’s kiss* fine as hell. Van K-DOT naar Byron Cage naar Anderson .Paak, read all about it down below…

Welk nummer zouden jullie uitkiezen om de huidige wereld te omschrijven?

Kendrick Lamar – ’Alright’. De track zelf gaat niet per se over de staat van de wereld, maar de chorus hook “We gonna be alright” is een hoopgevend mantra om heel deze rotzooi uit te komen. Het maakt niet uit hoe je over dingen denkt, wat je doet of niet doet, uiteindelijk vinden we onze manieren en flow weer terug. Als we het echt puur op onszelf zouden betrekken, dan zou ’Give Life Back to Music’ van Daft Punk ook goed passen.  Zoals iedereen weet konden we een hele tijd niet samen komen bij concerten, jamsessies en andere culturele uitingen. Nu dat alles langzaam weer opgang komt denken we dat dit de perfecte anthem is voor de komende periode!

Wat is de perfecte hype-tune om jullie ready te maken voor een show?

Anton: Ik heb laatst UNLOCKED van Denzel Curry en Kenny Beats voor het eerst echt helemaal goed gecheckt en pfoeee… wat een album. Eigenlijk zal ik alles van die plaat hier willen neerzetten maar als ik er één moet kiezen dan ga ik voor ‘DIET_’, omdat dat de track is waarmee ik het album mee heb ontdekt.

Bryan: Byron Cage – ‘Faithfull To Believe’. Dit is mijn favoriete nummer om op te hypen voor een gig. Het maakt me blij en de boodschap is ook heel nice! De drums van kelvin Rodgers maken het helemaal af voor mij.

Danique: Voor mij is dat op dit moment ‘Lunatic’ van Upsahl omdat ik me echt een bad bitch voel als ik dit luister en mega zin heb om te dansen. Perfecte combi voor op het podium dus.

Welk nummer speelde jullie voor het eerst samen?

Dat weten we niet meer precies maar dat moet ‘Some Say’, ‘Gears of the Giant Machine’ of ‘Wasted’ geweest zijn. Dit waren de eerste tunes die we ooit maakte als Dragonfruit.

Welke track (los van jullie eigen nummers) is typisch een Dragonfruit tune?

KAYTRANADA – ’10%’. Het nummer is chill en vibey maar ook super dansbaar & club-ready. We denken dat het onze muziek ook tekent, je kan er heel hard op chillen maar ook goed op de dansvloer mee viben.
 

Van welk nummer zouden jullie willen dat het door jullie zelf was geschreven?

Anton: Ik zou hier een 10 uur durende Spotify playlist van kunnen maken, maar als ik nu zou moeten kiezen ga ik voor ’Super Bounce’ van Duckwrth & EARTHGANG. De instrumental en vibe van deze track vind ik zo immens hard. De keuzes qua sounds, de half gespeelde/gesamplede Rhodes die door de track heen zwemt, the oldskool vibe die de track afgeeft (maar ook weer niet), echt bizar goed. De verses die erop staan passen ook zo goed bij de track. 10/10!

Danique: Mac Miller – ‘Circles’. Let op hier volgt een lang en chaotische uitleg van mijn hersenspinsels. Soms heb ik tijdens slechte dagen bepaalde momenten waarin het voelt alsof ik op de bodem van een put zit. In een vlaag van helderheid sta ik dan tegelijkertijd bovenaan de put sta vanwaar ik op neerkijk. Dat rare reflectieve moment waarop je denkt: wat is het toch eigenlijk bijzonder en mooi dat ik mens ben en dit allemaal kan voelen. Een aantal ongrijpbare minuten, waarin ik afstand doe van mijn gevoel, er een soort kalmte over me heen komt en ik gek genoeg heel even vrede heb met hoe het op dat moment is: zij het goed of slecht. Alsof ik even de hoofdrolspeler ben in een romcom en dit de storm voor mijn happy end is. Dit gevoel vind ik heel interessant en vertaalt zich voor mij het best naar de term ‘hoopvolle melancholie’. Circles is voor mij hierin de soundtrack voor dat gevoel. Ik heb vaak moeite met complexe gevoelens, waar pijn of verdriet mee verbonden is, te vertalen naar muziek. Als ik dat kon zou ik het allerliefst ‘Circles’ hebben geschreven omdat het voor mij een van de mooiste hoopvolle melancholische tracks is en mij meerdere malen een warm deken bood wanneer ik op de bodem van die put zat.

Welk nummer zouden jullie ooit live willen spelen (maar nog nooit hebben gedaan)?

Anton: Anderson .Paak en Mac Miller’s ‘Dang!’. Sowieso lijkt het ons al een aardige klus om die productie live zo goed mogelijk te krijgen en eer aan te doen, maar eigenlijk durft Danique zich daar vooral niet echt aan te wagen…

Danique: “Er zijn best wel veel Anderson .Paak en Mac Miller tunes die we mega te gek vinden, maar helaas kan ik daar niet goed genoeg voor rappen. Be right back, even oefenen!”

Welke track is volgens jullie een hidden gem die gecheckt MOET worden door het publiek?

Anton: Het NxWorries album Yes Lawd! NxWorries is het duo van Anderson .Paak en Knxwlegde. Als ik een track van die plaat zou moeten kiezen dan zou het denk ik ‘Get Bigger / Do U Luv’ zijn. Hoezo? Is de combi Anderson .Paak en Knxwlegde niet reden genoeg!?

Danique: De ep Faux Real van Faux Real. Dat die nog niet miljoenen streams heeft begrijp ik echt niet. Ik zou even niet weten aan de hand van welk genre ik de EP het best kan omschrijven, want het lijkt een blend van van alles: indie-pop meets glamrock meets post-punk meets contemporary boyband R&B. De songs zijn in ieder geval catchy en super vibey. Alle soundkeuzes zijn echt spot on. Daarnaast zijn hun visuals ook nog eens fantastisch: de artwork en video’s zijn altijd mega stylish en een genot voor het oog. Kies maar een track uit want alles is tof!

Als je één artiest/band uit het verleden kon halen en een van zijn/haar/hun nummers kon latenspelen in BIRD, wie en welk nummer zou dat zijn?

Anton: Het is misschien een recent verleden, maar als ik zou mogen kiezen zou ik heel graag Mac Miller nog eens live willen zien. Qua nummer… dan ga ik denk ik voor ’What’s the Use’. Heel die track is zo’n warm bad om jezelf in te laten vallen, en natuurlijk Thundercat on bass. Ik ben heel benieuwd hoe dit live zou klinken en hoe hun het publiek bespelen met zo’n nummer.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 16 June

LATIN THURSDAYS

Loosen up, Latin Thursdays in de Garden zolang het zonnetje schijnt! Elke donderdag toveren we we de Garden of BIRD weer om tot een Latin hotspot.

Thursday 26 May

Nate Smith

ij is drummer, componist, songwriter en producer, werkte samen met Michael Jackson, José James en Ravi Coltrane en is het drijvende ritme achter de big band, het quartet én octet van de legendarische Dave Holland. Na een uitverkochte show in 2017 komt hij weer terug om zijn tweede solo-album te presenteren in BIRD… Rotterdam, say welcome back to Nate Smith!

Sunday 18 September

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Zondag 18 september daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de harten van Noorse jazz-lovers met hun debuut Greta Stitz en inmiddels niet meer weg te denken uit de scene.