fbpx

Wednesday 09 November

Melanie Charles

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale) / €21,- (Door)

Tickets

Er zijn maar weinig artiesten die de stem van een generatie kunnen vangen. Melanie Charles is one of them. Ze veroverde afgelopen jaar de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld met haar empowering songs (en deze geweldige Tiny Desk-sessie) en brengt op woensdag 9 november haar mix van soul, jazz en R&B naar BIRD.

De genre-bending stijl van Melanie Charles leverde haar support op van o.a. Wynton Marsalis, SZA, Mach-Hommy, Gorillaz en The Roots. Haar laatste effort, Y’all Don’t (Really) Care About Black Women, is een love letter aan het onderbelichte werk van Zwarte vrouwen. Op de plaat herinterpreteert Melanie iconische werken uit de Verve-catalogus van o.a. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Abbey Lincoln en Dinah Washington.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.