fbpx

Wednesday 09 November

Melanie Charles

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale) / €21,- (Door)

Tickets

Er zijn maar weinig artiesten die de stem van een generatie kunnen vangen. Melanie Charles is one of them. Ze veroverde afgelopen jaar de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld met haar empowering songs (en deze geweldige Tiny Desk-sessie) en brengt op woensdag 9 november haar mix van soul, jazz en R&B naar BIRD.

De genre-bending stijl van Melanie leverde haar support op van o.a. Wynton Marsalis, SZA, Mach-Hommy, Gorillaz en The Roots. Haar laatste effort, Y’all Don’t (Really) Care About Black Women, is een love letter aan het onderbelichte werk van Zwarte vrouwen. Op de plaat herinterpreteert Melanie iconische werken uit de Verve-catalogus van o.a. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Abbey Lincoln en Dinah Washington.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 27 August

Xenia Rubinos

De visionaire zangeres en muziekmaker Xenia Rubinos duikt in en uit verschillende genres met haar signature power vocals en wordt […]

Saturday 27 August

PRINCE VS MICHAEL

Wat ooit begon als een eerbetoon aan de supersterren Michael Jackson en Prince is inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie in BIRD: Prince vs. Michael!

Welke kant kies jij? His royal badness Prince himself? Of ga je toch voor the immortal king of pop, Michael Jackson?

Saturday 03 September

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.