fbpx

Wednesday 09 November

Melanie Charles

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale) / €21,- (Door)

Tickets

Er zijn maar weinig artiesten die de stem van een generatie kunnen vangen. Melanie Charles is one of them. Ze veroverde afgelopen jaar de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld met haar empowering songs (en deze geweldige Tiny Desk-sessie) en brengt op woensdag 9 november haar mix van soul, jazz en R&B naar BIRD.

De genre-bending stijl van Melanie leverde haar support op van o.a. Wynton Marsalis, SZA, Mach-Hommy, Gorillaz en The Roots. Haar laatste effort, Y’all Don’t (Really) Care About Black Women, is een love letter aan het onderbelichte werk van Zwarte vrouwen. Op de plaat herinterpreteert Melanie iconische werken uit de Verve-catalogus van o.a. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Abbey Lincoln en Dinah Washington.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 May

Nate Smith

ij is drummer, componist, songwriter en producer, werkte samen met Michael Jackson, José James en Ravi Coltrane en is het drijvende ritme achter de big band, het quartet én octet van de legendarische Dave Holland. Na een uitverkochte show in 2017 komt hij weer terug om zijn tweede solo-album te presenteren in BIRD… Rotterdam, say welcome back to Nate Smith!

Friday 03 June

AFTER ROOFTOP PARTY

Na afloop van het Dakendagen programma op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni op het dak van Station Hofplein kan je nog even […]

Saturday 04 June

Cyrille Aimée

In de zomer van 2016 was zangeres Cyrille Aimée een van de grote verrassingen van het North Sea Jazz Festival. In het voorjaar van 2017 haalden BIRD en LantarenVenster haar naar Rotterdam voor een eerste clubconcert. Sindsdien bracht Cyrille alweer twee albums uit – Cyrille Aimée Live en Move On: A Sondheim Adventure – dus het werd de hoogste tijd om de opkomende zangeres weer uit te nodigen voor een concert!