fbpx

Thursday 02 November

LantarenVenster & Bird presents:

Matthew Halsall

An Ever Changing View

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€18,- (Pre-sale)

Last tickets

Opbeurende, soulvolle muziek van de uit Manchester afkomstige trompettist Matthew Halsall, wiens lichte spel een doordachte schoonheid uitstraalt. In 15 jaar en acht studioalbums creëerde Halsall zijn eigen unieke klankwereld, die de punten verbindt tussen de spirituele jazz van Pharoah Sanders en Alice Coltrane en de hedendaagse klanken van Bonobo en The Cinematic Orchestra.  

‘UK music’s brightest talent’, zo wordt hij wel omschreven. Matthew Halsall is niet alleen een uiterst begaafde blazer, maar ook een bedreven songwriter, dj, arrangeur en bandleider. Oh ja, en labelbaas natuurlijk! Op zijn indielabel Gondwana Records zijn artiesten als Nat Birchall, GoGo Penguin – en natuurlijk Matthew zelf – verzameld. Zijn sound is doordrenkt van zijn liefde voor de spirituele jazz van Alice en John Coltrane en Pharoah Sanders, maar je vindt er ook meer hedendaagse, elektronische invloeden. Het is een sound die hem niet de minste fans opleverde: Gilles Peterson, Jamie Cullum en Mr. Scruff.

Verwacht spirituele, progressieve, prachtig vormgegeven mediatieve jazzklanken voor de 21e eeuw als Matthew en zijn band muziek brengen van hun komende album An Ever Changing View, samen met een aantal goedgekozen juweeltjes van zijn vorige albums. 

Bezetting

Matthew Halsall – trompet 
Matt Cliffe – saxofoon, fluit 
Alice Roberts – harp 
Jasper Green – piano 
Gavin Barras – bas 
Alan Taylor – drums 
Sam Bell – percussie 

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 10 October

Immanuel Wilkins

Immanuel Wilkins

Op vrijdag 10 november staat altsaxofonist en componist Immanuel Wilkings, die een altosax bespeelt alsof het ademen is in BIRD.

Tuesday 17 October

JaRon Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: […]

Friday 20 October

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Deense jazz sensatie Svaneborg Kardybr komen naar Rotterdam! Vrijdag 20 october staan Svaneborg Kardybr in BIRD!