fbpx

Saturday 03 June 2023

Liv.E

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€17,50 (Pre-sale) / 18,- (Door)

Tickets

Live.E wordt niet voor niets R&B’s nieuwste avant-garde star genoemd. De rising experimental R&B star maakte de afgelopen jaren indruk met haar krachtige mix van jazz, neo-soul, R&B, Southern hiphop en funk. Zaterdag 03 juni presenteert de Dallas-born, LA-based zangeres haar nieuwe album Girl In The Half Pearl tijdens een intieme show in BIRD. 

Olivia Williams aka Liv.e, is opgegroeid in een familie vol muzikanten en heeft geprobeerd het grootste deel van haar leven niet met muziek bezig te zijn. Als je echter luistert naar de funky, jazzy riffs en experimentele productie van haar meest recente album, Girl In The Half Pearl, is het moeilijk voor te stellen dat ze ooit iets anders heeft overwogen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit het luisteren naar oude nummers van labels zoals Dolfin Records en artiesten als zangeres Lalah Hathaway en saxofonist/componist Wayne Shorter, die ze allemaal als favorieten noemt.

Waar deze invloeden zijn duidelijk te horen op haar debuutalbum, Couldn’t Wait To Tell You…, gaat Liv.E met Girl in the Half Pearl gaat nog een stap verder door een eclectisch en meeslepend geluid te gebruiken om diepe zelfrealisatie te verkennen. Het album vertelt over Liv.e’s transformatie tijdens slechte relaties en hoe ze die tijd ziet als een periode van groei en persoonlijke terugwinning.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Saturday 24 February

Frankie Stew and Harvey Gunn

Zaterdag 24 februari, it’s happening! Frankie Stew en Harvey Gunn rocken BIRD met hun dope hip-hop vibes en electronic beats.