fbpx

Tuesday 27 September

LETTUCE

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 28,50 (pre-sale) / € 29,- (door)

Tickets

Trek je dansschoenen alvast maar aan want LETTUCE komt naar BIRD! De Grammy-nominated 6-koppige band zullen je op 27 september laten shaken met hun mix van funk, hip-hop, rock, psychedelia, jazz, soul en go-go.

De heren van LETTUCE ontmoete elkaar in hun tienenjaren toen ze een zomerprogramma aan het Berklee College of Music bijwoonden. Hun wederzijdse liefde voor Earth Wind & Fire, Tower of Power en jazz-funk-acts als Headhunters. Toen ze terugkeerde naar Berklee als studenten vormende ze officieel een band. De naam LETTUCE is afgeleid van deze vraag die ze aan jazzclub eigenaren stelden: “let us play.”

LETTUCE dropte hun debuutalbum Outta Here in 2002 en volgde die op met de albums Rage!, Fly, Crush en de ep Mt. Crushmore. In 2019 releasette ze Elevate, die schoot LETTUCE naar nieuwe hoogtes. Ze ontvingen o.a. een Grammy Award-nominatie in de categorie “Best Contemporary Instrumental Album”. Met een Grammy nominatie op zak doken de heren de studio in brachten ze de critically acclaimed Resonate uit met gastoptredens van go-go music legends Big Tony Fisher of Trouble Funk en Tyrone “Jungle Boogie” Williams of Rare Essence.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 28 September

10 years BIRDsession

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Vanavond gaan we all out met een speciale 10 years editie!

Thursday 29 September

New Cool Collective

Lets party! De enige band die zich na 29 jaar nog steeds nieuw en cool mag noemen, komt naar BIRD! Op donderdag 29 september zullen de heren van New Cool Collective als vanouds de tent afblazen met hun unique mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo!

Friday 30 September

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!