fbpx

Tuesday 27 September 2022

LETTUCE

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 28,50 (pre-sale) / € 29,- (door)

Tickets

Trek je dansschoenen alvast maar aan want LETTUCE komt naar BIRD! De Grammy-nominated 6-koppige band zullen je op 27 september laten shaken met hun mix van funk, hip-hop, rock, psychedelia, jazz, soul en go-go.

De heren van LETTUCE ontmoete elkaar in hun tienenjaren toen ze een zomerprogramma aan het Berklee College of Music bijwoonden. Hun wederzijdse liefde voor Earth Wind & Fire, Tower of Power en jazz-funk-acts als Headhunters. Toen ze terugkeerde naar Berklee als studenten vormende ze officieel een band. De naam LETTUCE is afgeleid van deze vraag die ze aan jazzclub eigenaren stelden: “let us play.”

LETTUCE dropte hun debuutalbum Outta Here in 2002 en volgde die op met de albums Rage!, Fly, Crush en de ep Mt. Crushmore. In 2019 releasette ze Elevate, die schoot LETTUCE naar nieuwe hoogtes. Ze ontvingen o.a. een Grammy Award-nominatie in de categorie “Best Contemporary Instrumental Album”. Met een Grammy nominatie op zak doken de heren de studio in brachten ze de critically acclaimed Resonate uit met gastoptredens van go-go music legends Big Tony Fisher of Trouble Funk en Tyrone “Jungle Boogie” Williams of Rare Essence.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 08 June

Adi Oasis

Soul, funk, R&B: Adi Oasis is in vele genres thuis en haar veelzijdige sound reist de hele wereld over. Als […]

Saturday 17 June

The Grapevyne RNB & HipHop Classics Silent Disco

Stap in de Garden Of BIRD en laat je meeslepen in een reis vol met R&B en HipHop Classics uit de late 80’s, early 90’s en begin 00’s! Zet je headphones op en schakel tussen de 2 kanalen. Dans en zing mee onder de sterrenhemel!

Wednesday 21 June

Deborah Slijkhuis

Honoring Joe Henderson

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’