fbpx

Tuesday 27 September

LETTUCE

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 28,50 (pre-sale) / € 29,- (door)

Tickets

Trek je dansschoenen alvast maar aan want LETTUCE komt naar BIRD! De Grammy-nominated 6-koppige band zullen je op 27 september laten shaken met hun mix van funk, hip-hop, rock, psychedelia, jazz, soul en go-go.

De heren van LETTUCE ontmoete elkaar in hun tienenjaren toen ze een zomerprogramma aan het Berklee College of Music bijwoonden. Hun wederzijdse liefde voor Earth Wind & Fire, Tower of Power en jazz-funk-acts als Headhunters. Toen ze terugkeerde naar Berklee als studenten vormende ze officieel een band. De naam LETTUCE is afgeleid van deze vraag die ze aan jazzclub eigenaren stelden: “let us play.”

LETTUCE dropte hun debuutalbum Outta Here in 2002 en volgde die op met de albums Rage!, Fly, Crush en de ep Mt. Crushmore. In 2019 releasette ze Elevate, die schoot LETTUCE naar nieuwe hoogtes. Ze ontvingen o.a. een Grammy Award-nominatie in de categorie “Best Contemporary Instrumental Album”. Met een Grammy nominatie op zak doken de heren de studio in brachten ze de critically acclaimed Resonate uit met gastoptredens van go-go music legends Big Tony Fisher of Trouble Funk en Tyrone “Jungle Boogie” Williams of Rare Essence.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 30 January

Neal Francis at BIRD

Neal Francis

Put on your dancing shoes! Piano-prodigy Neal Francis komt zondag 30 januari met zijn ongekende New Orleans-ritmes, rock-‘n-roll en old-school-R&B-maar-in-een-nieuw-jasje-feel sounds naar BIRD!

Friday 11 February

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Woensdag 21 april daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de harten van Noorse jazz-lovers met hun debuut Greta Stitz en inmiddels niet meer weg te denken uit de scene.

Tuesday 22 February

Moonchild

Ready to drift away from here? Join us op een wolk van spirituele jazz, uplifting grooves en dromerige melodieën op 22 februari bij Moonchild in LantarenVenster! Dit zwevende groovemonster heeft tours met o.a. Jill Scott, The Internet en Stevie Wonder achter hun naam staan en komen begin 2022 met een eigen albumrelease tour; Starfruit!