fbpx

Friday 02 February

Kiefer

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale)/ €21 (Doors)

Ticketverkoop gaat van start op 29 september 10:00.

Tickets

“Dit is een mooi leven.” Deze bemoedigende boodschap staat centraal in de muziek van Californische pianist en producer, Kiefer. Van jazz en R&B naar hip-hop en elektronische muziek, Kiefer weet op zijn eigen unieke manier iedereen te raken. Op vrijdag 02 februari staat hij in BIRD!

Al op 6-jarige leeftijd begon Kiefer met piano spelen en kwam door zijn vader in aanraking met de wereld van jazz. Tijdens zijn studie aan de UCLA experimenteerde de jazzpianist met hip-hop, improvisatie en elektronische beats, wat de basis legde voor zijn fuserende muziekgenre. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum Kickinit Alone uit; een soulvolle combinatie van sentimentele melodieën en harde beatszijn talent ging zeker niet onopgemerkt. Vlak hierna werd hij getekend door Stones Throw en bracht sinds 2018 maar liefst 3 LPs uit: Happysad, Between days en When there’s love around die hem miljoenen streams opleverde. Naast zijn solowerk, werkte Kiefer inmiddels al met artiesten niemand minder dan Drake, Kaytranada, Sir en Terrace Martin en werkte hij mee aan de Grammy Award-winnende album Ventura van Anderson Paak. Laat je meenemen op een musical journey van emoties en optimisme!

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.