fbpx

Sunday 08 May

The James Hunter Six

Start

20:30 (20:00 doors)

Ticket prices

€ 21,- (pre-sale) / € 21,50 (door)

Tickets

De Britse soulman James Hunter komt zondag 8 mei (2022) met zijn band naar Rotterdam! Bekend om hun swingende uptempo r&b en old-school-maar-wel-in-een-nieuwe-jasje-feel, krijgt The James Hunter Six keer op keer alle voeten van de vloer. Van Morrison noemde hem al “one of the voices and best kept secrets in British R&B and soul.” Dat belooft wat voor de show op zondag 8 mei in BIRD.

James Hunter draait al meer dan 30 jaar mee in de game. Hij trad op in de straten van Londen, speelde als backup-vocalist en -gitarist voor Van Morrison en sleepte zelfs Grammy-nominatie in de pocket voor zijn derde soloalbum People Gonna Talk; deze veteraan really paid his dues. Hoewel hij en zijn band al meer dan tien jaar lang samen de hele wereld over touren, worden ze pas sinds 2013 The James Hunter Six genoemd. In datzelfde jaar tekenden ze bij het legendarische platenlabel Daptone Records (de thuisbasis van o.a. Lee Fields, Charles Bradley en Sharon Jones & The Dap-Kings). In 2020 dropte The James Hunter Six hun vierde studioalbum Nick of Time: een subliem aanbod van soulvolle rhythm and blues.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 24 June

SMANDEM at BIRD • Alternate Takes

SMANDEM.

De woensdag in BIRD is back in business! Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. Deze editie maken de groovers van SMANDEM onze zaal onveilig!

Thursday 08 July

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Friday 09 July

Bill Withers Tribute at BIRD

A Tribute to Bill Withers

Update: dit event is verplaatst van zondag 30 mei naar vrijdag 9 juli Tickets blijven geldig op de nieuwe datum […]