fbpx

Wednesday 31 May 2023

Book a table
Gratis

Dishwasher_

BIRDSESSIONS

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Deze keer tijdens BIRDsessions: het Dishwasher_!

Dishwasher_ zijn de nieuwste discipelen van alweer een nieuwe golf van talent in de vruchtbare Belgische groove- en jazzscene. Het zou echter zonde zijn om hen te beperken tot een bepaalde muziekstijl. Sinds hun oprichting in 2019 experimenteert het Gentse trio met alle mogelijke genres zoals elektronische muziek, maar ook sporen uit (Midden-)Oosterse en Balkanmuziek, naast dance, hip-hop en zelfs metal, om een hedendaagse sound te creëren die ze nu met recht eigen kunnen noemen. Met hun gelijknamige debuutalbum, dat in april 2023 uitkomt via Sdban Ultra, sluiten ze een indrukwekkend eerste hoofdstuk af met een unieke en diverse maar coherente collectie groove-driven cuts.

Line-up:
Werend Van Den Bossche — Saxophone, synths, effects
Louise van den Heuvel — Electric bass
Arno Grootaers — Drums

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.